U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voetbalclubs verheugd over gunstige loting
De Nederlandse vertegenwoordigers in het UEFA-Cuptoernooi hebben verheugd gereageerd op de loting voor de tweede ronde. Roda JC treft volgens coach Sef Vergoossen in het Duitse Vfl Wolfsburg een attractieve tegenstander. Vitesse ziet mogelijkheden tegen Franse Lens en Hapoel Haifa uit Israel lijkt geen onoverkomelijke hindernis voor Ajax. Coach Jan Wouters was wel onder de indruk van de prestatie van Hapoel Haifa, dat Club Brugge uitschakelde.

Kernongeval Japan door blunder van werknemers
TOKIO, 2 OKT. Het nucleaire ongeluk in de uraniumfabriek in het Japanse dorp Tokai is te wijten aan blunders van werknemers. Zij goten een veel te grote hoeveelheid hoogverrijkt uranium met een gewone emmer in een bezinktank. Vervolgens verzuimde eigenaar JCO de brandweer te melden dat straling was vrijgekomen. Daardoor konden brandweerlieden besmet raken.

Kankerpatiënt eist via rechter recht op leven
UTRECHT, 2 OKT. Een tachtigjarige kankerpatiënt in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) eist via de rechter dat het ziekenhuis "alles op alles zet" om hem in leven te houden. Het is de eerste keer dat een rechter wordt gevraagd in een dergelijke kwestie een oordeel te vellen. Volgens de dochter van de patiënt wordt haar vader intensieve medische behandeling onthouden.

ANWB tegen nieuwe kentekens
ZOETERMEER, 2 OKT. De ANWB keert zich tegen de manier waarop de overheid nieuwe kentekenplaten van auto's wil invoeren. De bond met 3,5 miljoen leden vindt de aanpak te duur en twijfelt aan de fraudebestendigheid van de nieuwe platen. Daarom weigert hij mee te werken aan de voorlichtingscampagne van de overheid.

Kok: Hard rapport over Zuid-Holland
DEN HAAG, 2 OKT. Premier Kok vindt dat de commissie-Van Dijk een "buitengewoon hard" rapport heeft geschreven over de bankierspraktijken van de provincie Zuid-Holland in de zogenoemde Ceteco-affaire. Kok sprak gisteren na afloop van het kabinetsberaad van een "zeer ernstig te nemen rapport".

Gouden Kalf voor speelfilm Abeltje
UTRECHT, 2 OKT. De verfilming van Annie M.G. Schmidts Abeltje door regisseur Ben Sombogaart heeft het Gouden Kalf voor de beste lange speelfilm van het afgelopen jaar gewonnen. De VPRO-kinderserie De Daltons van regisseur Rita Horst werd de verrassende winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Zeven gewonden bij hotelbrand
WORMER, 2 OKT. Bij een brand in hotel Werimeri in het Noord-Hollandse Wormer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven hotelgasten gewond geraakt, van wie twee ernstig. Een slachtoffer is overgebracht naar het brandwondencentrum. De oorzaak van de brand, die rond 4 uur 's ochtend ontstond, is niet bekend.

Notarissen en fiscaal-juristen
DEN HAAG, 2 OKT. Notarissen mogen voorlopig nog niet samenwerken met andere beroepsgroepen dan advocaten en fiscaal-juristen. Dat schrijft staatssecretaris Cohen (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer.

Tenniszusjes samen in finale
MÜNCHEN, 2 OKT. De tenniszusjes Venus en Serena Williams spelen in de finale van het toernooi om de Grand Slamcup tegen elkaar. Op de US Open wist Martina Hingis, nummer 1 van de wereld, een familiefinale nog te verijdelen. Gisteravond verloor ze in München in drie sets (6- 2, 6-7 en 9-7) van Venus Williams. US Open-kampioene Serena Williams was net als in New York in twee sets (6-3 en 6-4) te sterk voor haar landgenote Lindsay Davenport.


NRC Webpagina's
2 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)