U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Tien jaar RTL: wat heeft het opgeleverd?
Natuurlijk had het allemaal ook anders kunnen gaan. Een kabinet met een open, vooruitziende blik had tien jaar geleden een wettelijk raamwerk voor commerciële televisie klaar kunnen hebben, waarin ook voor inhoudelijke voorwaarden een plaats was geweest. Als hier hetzelfde regime zou bestaan als in Engeland, zou de commerciële televisie ook kwaliteitsdrama en kwaliteitsdocumentaires moeten maken. Dan had men zelfs, zoals kortgeleden de ITV, toestemming moeten vragen voor een verschuiving van het belangrijkste avondjournaal naar een later tijdstip. De toenmalige coalitie, waar het CDA de dienst uitmaakte, dacht echter de komst van ongewenste indringers te kunnen voorkomen door niets te doen. En toen kwam de commerciële televisie dus gewoon - via een Luxemburgse brievenbusmaatschappij - door de achterdeur naar binnen.


T V   V O O R A F :


We zijn verslagen
Je hebt de vijfde colonne, de georganiseerde misdaad, kwaadaardige aliens en vanaf zondagavond ook de Babyboomers. Een generatie die geboren werd tussen 1945 en 1960 en volgens de oorlogsverklaring van de VPRO 'alle belangrijke posities in de samenleving bezet. Uit niets blijkt dat ze van plan zijn deze macht op te geven. Ze zijn rijk, hoog opgeleid en met zo velen'. En wie beslist er straks over het uitbetalen van de exorbitante bedragen waarover de pensioenfondsen beschikken? Precies; de babyboomers.


F I L M   V O O R A F :


Family Plots
"Het goed vertellen van een spannend, onderhoudend filmverhaal staat voorop", meldt regisseur Bram van Splunteren in een toelichting bij de zesdelige serie Family Plots die de VPRO de komende weken uitzendt. "Aan het familiethema moet niet te zwaar getild worden, dat diende zich min of meer toevallig aan", vervolgt hij, en de serie kan met zijn 'enigszins Amerikaanse verteltrant' opgevat worden als 'een soort poldervariant op de genrefilm'.


NRC Webpagina's
2 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)