U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Thuiskopieerder kost platenbranche fortuin
Platenproducenten worden er niet vrolijk van. Van cassettedeks, recordables, en vooral van de jongeren die met die apparatuur in een handomdraai CD's kopiëren. De omzetcijfers van platenproducenten daalden begin dit jaar drastisch, zegt een woordvoerder van de branchevereniging NVPI.

Hunkeren naar een Prijs
"In weinig beroepsgroepen heerst zó veel onzekerheid als onder reclamemakers", heeft een kenner van het vak eens gezegd. "En dat verklaart waarom ze elkaar zo veel prijzen geven." Dat het in de reclamewereld wemelt van de prijzen, is in elk geval een feit. Alleen al in Nederland bestaan er drie grote prijzenfestivals waar de beste reclamecampagnes van het jaar door vakgenoten worden bekroond.

Getronics koopt onderdeel Olivetti
De Nederlandse automatiseerder Getronics wil het bedrijfsonderdeel Olivetti Ricerca overnemen van het Italiaanse telecombedrijf Olivetti. Getronics bezit al een belang van bijna 20 procent in Olivetti Ricerca via dochteronderneming Wang, die onlangs werd ingelijfd. Olivetti Ricerca maakt software voor financiële instellingen en heeft meer dan 500 medewerkers. Met de overname denkt Getronics zijn positie op de Italiaanse markt sterk te verbeteren.

Unit4 koopt automatiseerder Digis
Het beursgenoteerde softwarebedrijf Unit4 in Sliedrecht neemt het kleine Digis uit Houten over. Digis heeft een omzet van 9,4 miljoen gulden en er werken zo'n 40 mensen. Het softwarehuis is vooral sterk in de markt voor groothandelsbedrijven. Unit4 betaalt met nieuwe aandelen en contanten. Het softwarebedrijf boekte vorig jaar een omzet van ruim 90 miljoen gulden en een nettowinst van ruim 11 miljoen.

Opta: KPN en Libertel frustreren tarief
De tarieven voor bellen van een vast naar een mobiel toe stel gaan niet snel genoeg naar beneden. Daarom gaat toezichthouder Opta de twee mobiele telefoonaanbieders KPN en Libertel officieel aanwijzen als grootste markt spelers, met "aanmerkelijke marktmacht". Opta wil de twee op die manier min of meer dwingen hun tarieven alsnog te verlagen. De twee mogen als grootste markt spelers geen discriminerende tarieven meer vragen voor gesprekken van vaste naar mobiele telefoons en anders om. Volgens Opta is de markt namelijk zelf niet in staat de tarieven te verlagen, zolang KPN en Libertel die markt feitelijk bepalen. KPN en Libertel hebben nu elk een marktaandeel van meer dan 25 procent.

Akkoord CAO in ICT-sector
De vakbonden en de vereniging informatie-, communica tie- en kantoortechnologie (ICT) hebben maandagavond een akkoord gesloten over een nieuwe eenjarige CAO. De nieuwe overeenkomst loopt op 31 maart af en geldt voor 40.000 werknemers in de IT- en communicatiesector. Het ICT-personeel krijgt met terugwerkende kracht een salarisverhoging van 2,75 procent. Op 1 oktober komt daar nog eens een half procent bij. Verder is overeenge komen dat het personeel vakantiedagen kan kopen en maximaal twaalf adv-dagen kan verkopen.


Op de zesde verdieping van het gebouw waarvanuit John F. Kennedy op 22 november 1963 werd neergeschoten, is nu een museum ingericht _ The Sixth Floor Museum. Een klein deel van de expositie is te zien op de website van het museum. De site bevat ook een minuut-tot-minuut overzicht van wat er precies te zien is op de beroemde Zapruder tape. En voor liefhebbers is het uitzicht van Oswald op Dealey Plaza via een webcam beschikbaar. (www.jfk.org)

NRC Webpagina's
29 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)