U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ruzie over marketing EK voetbal
ROTTERDAM, 29 JUNI. De vier Nederlandse steden waar volgend jaar wedstrijden worden gespeeld voor het EK voetbal hebben het aan de stok met het Zwitserse sportmarketingbedrijf ISL, dat voor 200 miljoen gulden de marketingrechten van het toernooi heeft gekocht. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem weigeren het contract met ISL te tekenen.

Korthals behoudt vertrouwen Kamer in corruptiezaak
DEN HAAG, 29 JUNI. Minister Korthals (Justitie) komt vandaag naar verwachting niet in politieke problemen over de handelwijze van Justitie bij de grootscheepse doorvoer van cocaïne. De Tweede Kamer zal kritisch zijn over de rol van de minister in deze zaak, maar de minister behoudt vooralsnog het vertrouwen van het parlement.

Spanning Ulster stijgt na verbod op Oranje-mars
LONDEN, 29 JUNI. Protestantse terroristen hebben gedreigd met nieuw geweld tegen Noord-Ierse katholieken na het officiële verbod op de voor komende zondag geplande Oranje-mars in Drumcree.

Aanval op VN- kantoor O-Timor
JAKARTA, 29 JUNI. Bij een aanval door ongeveer honderd leden van een pro-Indonesische militie op een kantoor van de Verenigde Naties in Oost- Timor zijn vanochtend 12 mensen gewond geraakt. Dat heeft de VN- woordvoerder in de Oost-Timorese hoofdstad Dili, David Wimhurst, gezegd.

Kamer steunt plan Herfkens
DEN HAAG, 29 JUNI. De Tweede Kamer is gisteren in grote lijnen akkoord gegaan met een voorstel van minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) om het aantal landen dat substantiële bilaterale hulp ontvangt fors te verminderen.

Tekort aan hoger opgeleiden stijgt
ROTTERDAM, 29 JUNI.Het tekort aan hoger opgeleiden neemt toe, vooral in de techniek, de gezondheidszorg en het onderwijs. De totale instroom van nieuwe studenten, vorig jaar een stijging met vijf procent, is onvoldoende.

Druk in Servië op Milosevic groeit
BELGRADO, 29 JUNI. In Servië groeit de druk op de Joegoslavische president Milosevic om af te treden. In Belgrado zijn echter geen tekenen te zien dat Milosevic zich van die druk iets aantrekt.

Beursdebuut Van Lanschot redelijk
AMSTERDAM, 29 JUNI. Het aandeel Van Lanschot is vanmorgen kort na de start van de notering aan de effectebeurs gestegen tot 37 euro. De uitgiftekoers werd vanmorgen bepaald op 36,50 euro. Later viel de koers terug naar 36,65 euro.

NRC Webpagina's
29 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)