U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
De Overwinning
Cut! Hier moet de oorlogsfilm over Kosovo stoppen. Terwijl we de zegevierende Navo-tanks Kosovo binnen zien rijden met juichende Albanese Kosovaren aan de kant van de weg, "Nato, Nato, Nato, UÇK, UÇK", scanderend, Servische schurken tandenknarsend op tractors en trucks zien wegsnellen, rollen aftitelingen en namen over het scherm. Woordvoerder Jamie Shea zullen we in andere glansrollen terugzien. Navo-secretaris generaal Solana heeft een nieuw contract afgesloten met de EU. Wat Milosevic ook doet, hoe het ook zal worden gedraaid en uitgelegd, afgelopen weekeinde hebben we gewonnen. Gratis, zonder verlies van levens.


R E C L A M E :


De borsten van Fa
Sommige spotjes zijn al jaren hetzelfde. Ze zijn even vertrouwd als geruststellend door de schier eindeloze tijdspanne die ze overbrugd hebben. Het product wordt kennelijk goed verkocht, de fabrikant ziet geen reden de campagne aan te passen of koestert juist de herkenbaarheid om de verkopen af en toe een impuls te geven.


F I L M   V O O R A F :


Trouwen met Edward
Je denkt dat je het goed voor elkaar hebt. Je hebt je prins op het witte paard ontmoet, weliswaar in witte tennisshorts; en ok, hij deed er zes jaar over om je ten huwelijk te vragen, maar jij, Sophie Rhys-Jones gaat trouwen. Met Edward. Die koffiekoppen, theedoeken, asbakken, kranten en posters met je afbeelding die je op iedere straathoek ziet neem je voor lief. En goed, dat je beste vriendin naaktfoto's van jou en een middelbare dj aan The Sun verkocht, alle Britse journalisten iedere beweging van je volgen, je trouwgelofte spellen, het ontwerp van je jurk proberen te vinden; jíj gaat trouwen op één van de mooiste locaties van Groot-Brittannië: St George's Chapel in Windsor Castle. Ok, het wordt met 6.000 onbekende Britten (uitgenodigd via een loting) plus een troep bekende Britten plus diverse cameraploegen, niet helemaal die besloten trouwplechtigheid die je je altijd had voorgesteld, maar er kan helemaal niets mis gaan.


NRC Webpagina's
15 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)