U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Digitale speeltjes voor op het bureau
Deze week is BitMagic begonnen, een online entertainmentbedrijf, dat spelletjes en interactieve spotprenten aanbiedt. Een gesprek met Francisco Van Jole en Erwin van der Zande, de hoofdredactie van BitMagic.

Aanbieder Internet vrijgepleit
Internetaanbieders zijn niet verantwoordelijk voor het materiaal dat hun klanten verspreiden, tenzij onomstotelijk vaststaat dat het materiaal onrechtmatig is en de internetaanbieder daarvan op de hoogte is. Dat heeft de rechtbank in Den Haag deze week besloten in een bodemprocedure van Scientology tegen elf Nederlandse Internetaanbieders en de publiciste Karin Spaink.

De Arabische polsslag
Met de oprichting van het onverschrokken tv-kanaal Al-Jazeera wil het Golfstaatje Qatar bewijzen dat een vrije pers goed is voor de regering. Arabische leiders volgen met argusogen de opmerkelijk vrije discussies. Wij zijn vóór niemand en tegen niemand.'

Veel schade door computervirus
Een nieuw computervirus zorgt sinds enkele dagen voor veel schade bij bedrijven en onder particulieren in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Noorwegen en Israël. Op Wall Street zag zakenbank Merrill Lynch zich gedwongen om zijn mailsysteem te sluiten nadat een computer in het bedrijf met het nieuwe virus was besmet. Het nieuwe virus, dat bekend staat onder de namen ExploreZip en ZippedFiles, wist bestanden op de harde schijf van getroffenen. Het virus verspreidt zich volgens virusdeskundigen razendsnel via Internet. Het virus is verstopt in een e-mail bericht. "I received your e-mail, and I shall reply ASAP'', staat in de e-mail die ExploreZip bevat. ,,Till then, take a look at the zipped docs.'' Zodra een gebruiker de bijgesloten documenten aanklikt is zijn computer besmet en worden documenten vernietigd.
Bescherm u zelf tegen ExploreZip in Dossier Computerbeveiliging.

Berisping voor KPN
De Reclame Code Commissie heeft KPN Telecom berispt omdat deze adverteert met tarieven exclusief 17,5 procent BTW. Het telefoonbedrijf is al drie keer betrapt op het vermelden van te lage prijzen. KPN belooft nieuwe reclame-uitingen anders op te stellen. Bedrijven die zich in advertenties richten op het grote publiek zijn verplicht de prijzen inclusief BTW te vermelden.


Zoeken naar mensen met dezelfde achternaam elders op de wereld is een geliefde bezigheid van veel internetgebruikers. De Mormomen maken het amateur-genealogen die niets voelen voor stoffige archieven en onleesbare oude handschriften nog gemakkelijker. Onlangs hebben ze hun databank met gegevens over 400 miljoen mensen ontsloten via internet. De databank gaat terug tot het midden van de 15e eeuw en bevat hele stambomen. Verder een grote selectie links naar andere genealogische sites. (www.familysearch.org)

NRC Webpagina's
12 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)