U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok: alternatief nodig voor varkenswet
DEN HAAG, 12 JUNI. De uitspraak van de president van het Haagse gerechtshof afgelopen donderdag over de varkenswet dwingt het kabinet na te denken over een alternatief voor de wet. Dat zei premier Kok gisteren na afloop van de ministerraad. Volgens de premier nodigt de uitspraak van de rechter uit om te bekijken "of we op een andere dan de gekozen wijze vorm kunnen geven aan onze doelstellingen".

Surinaamse cokeverdachte vrij
DEN HAAG, 12 JUNI. De van drugshandel verdachte Surinaamse militair M. Zeeuw is gisteren op vrije voeten gesteld. De Haagse rechtbank besloot zijn voorlopige hechtenis op te heffen omdat het verzamelde bewijs 'te mager' is. De zaak tegen Zeeuw zal in principe in september worden behandeld.

Vertraging van Betuwelijn
DEN HAAG, 12 JUNI. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft het besluit over het tracé van de noordtak van de Betuwelijn uitgesteld wegens de grote hoeveelheid protestreacties. Ze was van plan eind juni de knoop door te hakken.

Blokker verliest geding tegen KBB
AMSTERDAM, 12 JUNI. Blokker heeft niet kunnen voorkomen dat de aandeelhouders van KBB komende dinsdag officieel akkoord gaan met de juridische fusie tussen het Bijenkorf-concern en Vendex. De bijeenkomst kan gewoon doorgaan, bepaalde de rechtbank in Amsterdam gisteren in een door Blokker aangespannen kort geding.

Kritiek EU op aanpak België
BRUSSEL, 12 JUNI. De dioxinecrisis heeft gisteren geleid tot een harde botsing tussen de Europese Commissie en de Belgische regering. Volgens de Commissie is er geen sprake van dat vaststaat dat Belgische zuivel niet besmet is door kankerverwekkende dioxinen, zoals de regering beweert.

'Belegger beter beschermen'
BREDA, 12 JUNI. Particuliere beleggers moeten beter voorgelicht worden over risico's die ze lopen en beter beschermd worden tegen misleiding. Prospectussen bij emissies en beursgang moeten in helder Nederlands worden geschreven. Dat zei mr. A. Docters van Leeuwen gisteren tijdens een eerste openbaar optreden als voorzitter van de Stichting Toezicht Effectenverkeer.

Hockeyploeg speelt gelijk
BRISBANE, 12 JUNI. De Nederlandse hockeyploeg heeft vanmorgen met 2-2 gelijk gespeeld tegen Pakistan. Marten Eikelboom voorkwam twee minuten voor tijd de tweede nederlaag op rij bij het toernooi om de Champions Trophy in Brisbane.


NRC Webpagina's
12 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)