U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CAO-acties politie zeker
DEN HAAG, 30 JAN. Het overleg tussen minister Peper (Binnenlandse Zaken) en de bonden over de misverstanden in de politie-CAO heeft gisteravond niets opgeleverd. Voorzitter H. van Duijn van de Nederlandse Politiebond kondigde aan dat politiefunctionarissen komende vrijdag massaal het werk zullen neerleggen.

'Huisarts werkt zelden steriel'
ROTTERDAM, 30 JAN. Het instrumentarium van de huisarts is zelden goed gesteriliseerd. Spuiten liggen lang na hun houdbaarheidsdatum in vergeelde verpakking in de la, ook steriele wegwerpmesjes worden na de verstreken datum niet vervangen omdat de voorraad nog niet op is en sterilisatie-apparatuur is verouderd of wordt niet op de juiste manier gebruikt. Dit blijkt uit een onderzoek van R. Vis, hoofd van de Centrale Sterilisatie van het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Bijlmercommissie verdiept zich in onderhoud El Al
DEN HAAG, 30 JAN. De parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer beschikt sinds deze week over belastende documenten over het technisch onderhoud van El Al-vliegtuigen. Dat heeft voorzitter Th. Meijer gisteravond desgevraagd bevestigd. De commissie zal vanaf komende woensdag dieper ingaan op de toedracht van het ongeluk met het Israelische vrachtvliegtuig. De staat van onderhoud is daarbij van belang.

Rembrandt gestolen in Denemarken
KOPENHAGEN, 30 JAN. Uit een klein particulier museum in de Deense plaats Nivaa, 20 kilometer ten noorden van Kopenhagen, is gistermiddag een schilderij van Rembrandt ontvreemd. Twee mannen overmeesterden een bewaker en namen het doek, Portret van een dame, mee. De waarde van het schilderij wordt geschat op tenminste dertig miljoen gulden.

Veiligheidsraad voor plan Kosovo
NEW YORK, 30 JAN. De Veiligheidsraad steunt het plan van de Contactgroep voor ex-Joegoslavië om een snelle oplossing te vinden voor het geweld in Kosovo. Volgens het plan moeten de strijdende partijen op 6 februari om de tafel gaan zitten en binnen een week een akkoord bereiken, anders dreigt de NAVO met geweld.

Apothekers gaan toch akkoord
DEN HAAG, 30 JAN. De apothekersorganisatie KNMP stemt toch in met een onderzoek naar de inkoopvoordelen van apothekers, zonder daaraan voorwaarden te stellen. Minister Borst (Volksgezondheid) besloot eerder deze week de 1.500 apothekers een korting op te leggen van naar schatting 300 miljoen gulden, omdat de KNMP in haar ogen niet volledig meewerkte aan een onderzoek.

Zestigduizend ton peren verdacht
ROTTERDAM, 30 JAN. Zestigduizend ton Nederlandse peren die mogelijk teveel resten bevatten van het chemische middel CCC, worden niet in de handel gebracht in afwachting van een onderzoek naar mogelijke gezondheidsgevaren. De peren zijn nu opgeslagen in koelhuizen.

NRC Webpagina's
30 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)