U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Wie kan er zonder Bart?
Het gaat niet zo best met BNN. Sinds half november zeilen de kijkcijfers naar beneden. In vergelijking met het begin van het station in september is het aantal kijkers gehalveerd. Tussen de best bekeken BNN-aflevering aller tijden (die van 31 oktober met 1,2 miljoen kijkers) en die van twee weken geleden (een dieptepunt met 510.000 kijkers) gaapt een nog groter gat. Ook de ledenaanwas ziet er allesbehalve rooskleurig uit. Volgend jaar moeten er 150.000 tientjesleden op de teller staan, anders ligt BNN uit het publieke bestel. Maar bijna een half jaar sinds het begin van 66.000 leden zijn er nog maar 5.000 bijgekomen. Moeten we ons zorgen gaan maken over Nederlands jongste publieke omroep?


F I L M   V O O R A F :


De trip van Teetje
In de Trip van Teetje is de hoofdrol blijkens de tekst op de videodoos weggelegd voor een louche Rotterdamse zakenman die een Russisch schip koopt in de hoop daarmee de slag van zijn leven te slaan. Helaas spreekt Cees Geel als Teetje zo Haags als Kees van Kooten als vrije jongen, en is hij oneindig veel dommer, zoals alleen een scenarioschrijver kan bedenken.


F I L M   V O O R A F :


Weg met franje en romantiek
Ondanks de belangrijke universitaire wetenschappers, de biograaf, een jeugdvriendin en wie niet al, zegt Samuel Beckett in de aan hem gewijde documentaire zelf de mooiste dingen. Zoals: ,,If you not love me, I shall not be beloved; If I don't love you, I shall not love.'' Voor het eerst besefte ik hoe Becketts wereld er een van de wanhoop is, gevoed door paradoxen. Over het schrijverschap zegt hij: ,,Het besef niets uit te willen drukken, het besef dat er geen woorden zijn om uit te drukken, en tegelijkertijd de verplichting te moeten schrijven. Mijn laatste woord zal een blanco vel papier zijn.''

NRC Webpagina's
30 EN 31 JANUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)