U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kijkcijfers BNN zielen naar beneden
Het gaat niet zo best met BNN. In vergelijking met het begin van het station in september is het aantal kijkers gehalveerd. Moeten we ons zorgen gaan maken over Nederlands jongste publieke omroep?

De betrokken camera van Bromet
De VPRO is halverwege de slotserie van Buren van Frans Bromet (1944). Programmamaker, maar vooral interviewend cameraman met een indrukwekkende staat van dienst.

Vlaanderen in de ban van De Mol
Met 'mol' werd verrader bedoeld en Magda Ral is een van de deelnemers aan het populaire televisieprogramma De Mol dat haar in één dag wereldberoemd maakte in Vlaanderen.

Songfestival
DEN HAAG, 30 JAN. Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) gaat de NOS vragen erbij de toekomstige songfestivals ,,voor te zorgen'' dat schrijvers en producenten meer Nederlandstalige nummers inzenden. Dit jaar vaardigt Nederland een Engels liedje af. (ANP)


Wie naar de RVU surft in de hoop meer over het nieuwe programma Ter plekke met Koos Postma te weten te komen, wordt niet teleurgesteld.

In het nieuwe programma, dat zaterdag (17.30u.) voor het eerst wordt uitgezonden, praat Postma met mensen op een locatie die veel in hun leven betekent. Hij begint in de Rotterdamse wijk het Oude Westen, waar een actiecomité de buurt leefbaar probeert te houden door een tennisbaan en een park aan te leggen. Volgende week bezoekt Postma de mensen die achter de schermen van Miss Saigon werken, de musical die al bijna 750 keer is opgevoerd.

Ook over de andere RVU-programma's, zoals Dossier Weerwerk, Simek ontmoet! en Kaap de Goede Hoop is veel wetenswaardigs te vinden op de overzichtelijke website van de educatieve omroep. Bijzonder is dat de bezoeker een uitvoerig programma-overzicht, tot eind maart, kan opvragen. In de rubriek 'On the road' doen RVU- journalisten verslag van hun persoonlijke ervaringen tijdens reportages in binnen- en buitenland. Taco Lemstra van Kaap de Goede Hoop vertelt hoe het een filmploeg, die een studentenexpeditie volgt, ver boven de poolcirkel vergaat. ,,De studenten brengen het grootste deel van de tijd door in de tent met toepen. Tja daar kan het landschap niet aan tippen...'', schrijft Lemstra in zijn reisverslag. Zelf kijkt hij liever naar de zeehonden die langs de huizen lopen. Op de expeditiesite van de studenten lezen we in hun multimediadagboeken dat ze wel meer gedaan hebben dan kaarten (www.kun.nl/groenland).

De radioprogramma's van de RVU zijn ook live via Internet te beluisteren in RealAudio. (www.rvu.nl)

NRC Webpagina's
30 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)