U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Kroonprins kan beter geen lid van IOC blijven'
ROTTERDAM, 19 DEC. Het kabinet-Kok moet opnieuw bekijken of het lidmaatschap van kroonprins Willem-Alexander van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wel verstandig is. Dit vindt voorzitter prof. mr. M. Scheltema van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) naar aanleiding van recente berichten over omkoping van IOC-leden. Een aantal prominente hoogleraren staatsrecht zegt desgevraagd dat de Prins van Oranje zijn lidmaatschap van het IOC moet opgeven.

Groei op Schiphol of eiland in zee, Flevoland valt af
DEN HAAG, 19 DEC. Het kabinet neemt eind volgend jaar een besluit of Schiphol na 2010 wordt verplaatst naar een eiland in de Noordzee of dat het op de huidige locatie kan doorgroeien. Tot 2010 mag de luchthaven groeien naar 520.000 tot 600.000 vluchten. Daarvoor worden komend jaar nieuwe milieu- en veiligheidsnormen vastgesteld. Het kabinet ziet definitief af van een luchthaven op de Maasvlakte of in Flevoland. Dat hebben minister-president Kok en minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) gisteren bekendgemaakt na afloop van het kabinetsberaad.

Voor eerste keer aankoop kunst met geld uit loterij
AMSTERDAM, 19 DEC. Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft met geld van de Sponsorloterij een portret kunnen kopen van de eerste koningin van Holland, Hortense de Beauharnais (1783-1837). Het is voor het eerst dat een Nederlands museum kunst heeft aangeschaft met geld dat direct uit de opbrengst van een loterij afkomstig is. Het schilderij van Anne-Louis Girodet de Roucy-Trioson (1767-1824) kostte 750.000 gulden.

Nederlander mag nergens omkopen
DEN HAAG, 19 DEC. Een Nederlander die een buitenlandse ambtenaar omkoopt, kan in de toekomst in Nederland worden bestraft. Het kabinet heeft gisteren ingestemd met een wetsvoorstel van deze strekking.

'Maandag proces tegen Xu Wenli'
PEKING, 19 DEC. De Chinese dissident Xu Wenli (55) wordt maandag berecht. Xu Wenli wordt beticht van ondermijning van de staatsmacht, een zwaar vergrijp, waarop tien jaar gevangenisstraf tot levenslang kan staan.

Energiegigant wil verder uitbreiden
ROTTERDAM, 19 DEC. Het energiebedrijf dat ontstaat uit de fusie van NUON, ENW, Gamog en EWR denkt al aan uitbreiding. Vooral de Utrechtse REMU wordt begeerd. De kabelbelangen van het fusiebedrijf staan echter in de etalage.

Export bloemen naar Duitsland gedaald
ROTTERDAM, 19 DEC. De export van bloemen en planten naar Duitsland is dit jaar gedaald. Duitsland is verreweg de belangrijkste markt voor die export. De Russische markt is dit jaar geheel weggevallen.

NRC Webpagina's
19 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)