U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VPRO eist inzage archieven Gerbrandy
De VPRO heeft in een brief aan de Algemeen Rijksarchivaris in Den Haag inzage geëist in enkele archieven ten behoeve van de documentaire Greet Hofmans en de Nederlandse pers.

MTV en CNN terug op Amsterdamse kabel
Kabelexploitant A2000 en de Amsterdamse wethouder Jikkie van der Giessen (Media) zijn overeengekomen het contract tussen de gemeente en A2000 open te breken om een oplossing te vinden voor het verschraalde kabelaanbod in Amsterdam.

Oorlogszucht in de Turkse media
Om de ethiek in de journalistiek terug te brengen is Özmenek, columnist van het pro-Koerdische dagblad Ülkede Gündem (De Agenda in het Land), met steun van de journalistenvereniging in Ankara, een eenmansactie begonnen: de oprichting van een rood bulletin voor de media. Analoog aan de rode lijst van Interpol, waarop internationale opsporingsbevelen staan vermeld.


Muziek luisteren op internet wordt steeds makkelijker. Met ImagineRadio kan iedereen zelfs een eigen radiostation beginnen. Geen langdurige downloads meer van enorme mp3-bestanden, maar een zelfgekozen playlist met je favoriete artiesten. De muziek komt binnen via real-audio. Het aanbod is vrij ruim en Amerikaans - maar Anouk is beschikbaar.

Het werkt als volgt: bij het eerste bezoek kies je een inlognaam en wachtwoord. Vervolgens kun je voorkeuren vastleggen. Dit kan bijvoorbeeld door bestaande radiostations te kiezen die een bepaalde soort muziek draaien. Een andere, spannender, manier is op jumpstart klikken. Daarmee ga je direct naar de lijst van artiesten waarin je kunt aangeven wie je wilt horen. Dat gaat aan de hand van een 'wegingsfactor': hoe hoger het cijfer dat je geeft, hoe vaker je die artiest te horen krijgt.

De lijst moet uit minimaal 25 artiesten bestaan. Na een klik op listen opent zich een aparte schermpje, waarin je kunt zien welk nummer speelt. Je vindt er er ook meer informatie over het nummer. Wegens copyright is het alleen mogelijk artiesten te selecteren en niet de nummers zelf.

Denk je een ijzersterk radiostation te hebben gecreëerd, dan kun je jezelf 'openbaar' maken door je draailijst te sharen. En je kunt natuurlijk ook luisteren naar andere homemade stations.

De site ziet er erg mooi uit en is handig in het gebruik. Enig nadeel is internet zelf: 's ochtends gaat het goed met de muziek, maar hoe later op de dag - en hoe drukker het wordt op internet - des te haperiger komen de songs tot je.

(www.imagineradio.com)

NRC Webpagina's
19 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)