U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

20 eeuwen zien op u neer. In deze vijfde aflevering van de serie over de Westerse beschaving vanmiddag de versplintering van het Romeinse Rijk in bisdommen, de bureaucratische structuur van de kerk en het voortbestaan van het Latijn als taal van de intellectuele elite. Radio 5, 15.00-15.30u.

Het Studiehuis. Over utopieën, rationalisten, dromers en voor- en tegenstanders. Radio 5, 15.30-16.00u.

NPS Thema. Een denkbeeldige reis door China, waarin kennis gemaakt wordt met eeuwenoude traditionele muziekstijlen uit dat land en zes hedendaagse Chinese componisten die die tradities in ere houden en vertalen naar eigentijdse arrangementen. Vanmiddag drie uitvoeringen op traditionele instrumenten. Radio

4, 15.40-16.32u.

4 FM. Opnamen van de formatie Pawana tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

Het Avondconcert. Registratie van de opera Die Walküre van Richard Wagner op 20 september dat dirigent Bernard Haitink in het Concertgebouw gaf met solisten en orkest van The Royal Opera House Covent Garden. Met onder anderen tenor Kim Begley, sopraan Rita Cullis en bas Matthias Hölle. Radio 4, 19.04-23.00u.

Volgspot live. Met vanavond in de studio onder anderen live-optredens van de cabaretier Vincent Bijlo en de zangers Marcel de Groot en Elliot Murphy. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. O.a. crooner Tony Bennettt, actrice Jeanne Moreau als zangeres, radio- en tv-liedjes van Willem Nijholt en nieuw werk van de 68-jarige jazz-zangeres Abbey Lincoln. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. O.a een reportage over één van de laatste drijfjachten in Nederland op het landgoed Welna waar jagers hinderlijk werden gevolgd door leden van de Faunabescherming. Verder aandacht voor de veldleeuwerik die steeds zeldzamer wordt. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Live uit uit het Rijksmuseum in Amsterdam ter gelegenheid van de heropening van de afdeling Nederlandse Geschiedenis, vrijdag 4 december door prins Willem Alexander, een debat over het beleid en de ontwikkeling van historische musea in ons land. Verder het tweede deel in de serie over de vroedvrouwen. Door het groeiende aantal artsen, het dalend aantal geboortes en en de ziekenhuisbevallingen werd het vak van vroedvrouw in de jaren zestig en zeventig zeer bedreigd. Radio 1, 10.02-12.00u.

NPS thema. Vanmiddag komt de klassieke Chinese poëzie aan bod in ballades en bij de hedendaagse componist Chen Qigang. Ook te horen zijn liefdesballade en traditionele hofmuziek - vergelijkbaar met middeleeuwse troubadours - die terugvoert naar de Sung dynastie (960-1278). Radio 4, 16.00-16.30u.

UItgelicht. Gesprek met de tekstschrijvers Kees Torn, Remko Vrijdag en Kasper van Kooten over hun werk. Radio 2, 19.02-20.00u.

Jazz op vier. Tweede deel van de opnamen van het Ray Brown Trio in het Bimhuis in Amsterdam op 23 oktober. Radio 4, 23.00-24.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Gesprekken met de directeur van het Institut Néerlandais in Parijs Henk Pröpper en met directeur Christophe de Voogd van Maison Descartes in Amsterdam over de culturele relatie Nederland-Frankrijk. Ook praten dichter Simon Vinkenoog en kunstenaar Theo Niermeyer over de woord en beeld-expositie in het Singer Museum in Laren. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)