U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nettime: een hechte elektronische gemeenschap
Op de mailinglijst Nettime wisselen 850 wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en journalisten uit twintig landen van gedachten over Internetcultuur in de ruimste zin van het woord. Wat de Nettimers bindt, is hun gedeelde haat-liefde verhouding met computertechnologie.

Levenslang voor moord op Ierse journaliste
Een Ierse drugshandelaar heeft gisteren levenslang gekregen voor de moord in 1996 op de beroemdste misdaadverslaggeefster van Ierland, Veronica Guerin.

Edah doet proef met Internetsupermarkt
Edah gaat de komende tijd experimenteren met winkelen op Internet. De supermarkt neemt deel in een project bij kabelabonnees in Veenendaal en begint in januari een proef bij grote bedrijven waarbij de werknemers online kunnen shoppen.


De begin deze maand vernieuwde website van Sky Radio ziet er gelikt uit in een strak blauw design. Jammer dat er geen muziek te beluisteren valt. Het enige snippertje geluid is het Name the Song and win-fragment.

Tot voor kort waren de live-uitzendingen van Sky Radio via real-audio op te vragen. Te grote belangstelling maakte dat echter onmogelijk, de server kon de vraag niet meer aan. Sky Radio zegt 'zeer binnenkort' de uitzendingen te hervatten. Naast het overzicht van gedraaide platen is op de site het laatste media- en muzieknieuws te vinden, plus een toer door het Sky Radio-gebouw. Het medianieuws wordt mondjesmaat ververst, maar ook op dat gebied belooft Skyradio beterschap.

Aan coryfee Jan van Veen en zijn topper Candlelight is een hele sectie gewijd. Dat deel van de site is in stemmig zwart, met op de voorpagina een nog stemmiger plaatje, dat romantische tijden doet vermoeden. Candlelight is het radioprogramma waarin Jan van Veen al dertig jaar lang op gedragen toon gedichtjes van luisteraars voorleest, afgewisseld met toepasselijke muziek. Op de site staat een mini-interview met de dj over 30 jaar liefde en verdriet. Ook de 'fijnste' Candlelight-gedichten zijn beschikbaar. En er is een mogelijkheid nieuwe te sturen.

Met een drietal prijsvragen wil Sky Radio meer bezoekers trekken. Verder biedt de radiozender een aantal surftips, met momenteel als onderwerp fashion en designers.Het wachten is op de hervatting van de real-audio uitzendingen, zodat de site zijn eigenlijke bestaansreden hervindt.

(www.skyradio.nl)

NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)