U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stap naar één Europese beurs
AMSTERDAM, 28 NOV. Acht Europese effectenbeurzen, waaronder die van Amsterdam, hebben gisteren in Parijs een eerste stap gezet voor de vorming van een pan-Europese effectenbeurs. Dat heeft de Duitse beurs gemeld na afloop van een vergadering van de besturen van Amsterdam, Londen, Frankfurt, Parijs, Brussel, Madrid, Milaan, Stockholm en Zürich.

Kabinet verruimt loondienst van apothekers
DEN HAAG, 28 NOV. Apothekers mogen van het kabinet in loondienst treden van anderen dan apothekers of ziekenhuizen. Als het parlement hiermee instemt, kunnen apothekers ook gaan werken voor drogisterijketens, verzekeraars, groothandels of medicijnfabrikanten. Dit moet de concurrentie tussen apothekers bevorderen.

UvA weg uit Maagdenhuis
AMSTERDAM, 28 NOV. Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat weg uit het Maagdenhuis. Volgens het bestuur is de indeling van het gebouw te onpraktisch. Doordat het op de monumentenlijst staat zijn ingrijpende verbouwingen uitgesloten. Het Maagdenhuis werd bekend door de studentenbezetting uit 1969, waarna het een symbool werd van studentenprotest. Het universiteitsbestuur verhuist naar twee historische panden aan het Singel, die nu nog deel uitmaken van de Universiteitsbibliotheek.

Scholen boos over CAO-bod
ROTTERDAM, 28 NOV. De gezamenlijke schoolbesturen zijn boos over het ,, lage'' CAO-bod van minister Hermans (Onderwijs) voor de lerarensalarissen. De schoolbesturen werkgevers in het onderwijs zeggen ook ,,niets terug te vinden'' van hun wensen en suggesties voor de nieuwe CAO.

Gestolen Mondriaan terug
MIDDELBURG, 28 NOV. De politie heeft donderdag in een woning in Antwerpen het gestolen schilderij De Boom van Mondriaan onbeschadigd teruggevonden. Het schilderij was in september gestolen uit het Zeeuws Museum in Middelburg.

Branson en Fosset samen in ballon
MARRAKECH, 28 NOV. De Britse zakenman Richard Branson overlegt dit weekeinde in de Marokkaanse stad Marrakech met de Amerikaan Steve Fosset over een gezamenlijk poging met een ballon een non-stopreis om de wereld te maken. Eerdere afzonderlijke pogingen van de twee mislukten.

Passagier schiet chauffeur dood
SEATTLE, 28 NOV. Een chauffeur van een rijdende bus is gisteren in de Amerikaanse stad Seattle doodgeschoten door een passagier. De volle bus raakte daarop van de weg, waardoor dertig passagiers gewond raakten. Een van de passagiers, die mogelijk bij de schietpartij betrokken was, is gedood. Een andere betrokkene ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis.

NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)