U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rechter onbevoegd in zaak aftappen Internet
De rechtbank in Utrecht heeft zich gisteren onbevoegd verklaard in een rechtszaak tegen twee Internetbedrijven. Internetaanbieder XS4ALL weigerde een rechterlijk bevel tot aftappen van een klant die door de regiopolitie Utrecht van verspreiding van kinderporno werd verdacht.

'Naakt' achter de computer
Realiteit blijkt samen te smelten met soap in de laatste film van regisseur Peter Weir, The Truman Show. Op Internet bestond dat gegeven al lang. Mensen laten hun leven via een webcam 24 uur per dag registreren en doen daarmee wat men in Orwells 1984 juist zo verafschuwde.

De voorloper van Internet: Arpanet
De voorloper van internet, Arpanet, is helemaal niet opgezet als middel om 'het netwerk van militaire computers' pratend te houden in het geval van een verwoestende oorlog. Toen de plannen voor Arpanet werden opgezet, in 1962, was er helemaal geen netwerk.

Met de muis door de nieuwe media-kunst
Een nieuwe kunstencyclopedie op Internet was aanleiding tot een discussie in Brussel over de rol van de nieuwe media in de musea. Kan, zo is een van de vragen, een museum websites van kunstenaars kopen of bewaren?


De website van Humo, het enige onafhankelijke radio- en televisieblad in de Nederlandse taal, is ververst. The Wild Site van Humo is helemaal in stijl van het weekblad ingericht. Het meest karakteristieke zijn de dampende tekeningen van Kamagurka die de site verluchtigen.

De digitale Humo heeft veel te bieden. De bezoeker vindt er een chatruimte, een sympathieke site-top-tien, een totaal overzicht van andere televisie-sites, een zeer bruikbare pagina met de belangrijkste zoekmachines, een Humo-winkeltje met petjes, T-shirts en badhandoeken. En natuurlijk de rubriek De Avonden, een handige opsomming van interessante tv-programma's per avond, waarin helaas documentaires, reportages en speelfilms door elkaar staan. Dat maakt het rommelig. Desondanks blijft het een perfecte agenda voor een mooie televisie-avond. Typisch Humo is de toevoeging op vrijdagavond: ,,maar u bent een kwiek mens en wil op vrijdagavond de wijde wereld in''. Een muisklik verder ontrolt zich het uitgaansoverzicht: TTT-agenda.

De site is bijna af. Alleen het onderdeel Bert en Bobje vraagt nog één week geduld: 'we willen niet alles in een keer prijsgeven'. Dat maakt nieuwsgierig en is een originele uitnodiging terug te komen.

Uit de papieren Humo van deze week staat op de website slechts een enkele korte beschrijving van de inhoud en een opsomming van de koppen van de artikelen. Wat dat betreft is het niet meer dan een lekkermakertje. Behoefte aan degelijke interviews, sappige reportages en goede onderzoeksjournalistiek? Koop Humo maar in de winkel.

(www.humo.be)

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)