U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kritiek EU op financiën stichtingen J.N. Scholten
DEN HAAG, 21 NOV. Ook de Europese Commissie blijkt vorig jaar een uiterst kritisch oordeel te hebben geveld over het financiële beheer bij twee hulporganisaties voor Afrika waarvan PvdA-senator J.N.Scholten voorzitter is. In een vertrouwelijke brief met bijlagen (16 juni 1997) aan Scholten wordt zijn stichtingen AWEPA (parlementariërs voor Afrika) en AEI (Afrika-Europa Instituut) verweten dat de jaarrekeningen ,,dubieus'' zijn. Ze zouden ,,verborgen reserves'' bevatten die onder onjuiste vlag worden geboekt, wat ,,in strijd met de Nederlandse wet'' is, aldus de Europese Commissie. Ook meent de Commissie volgens de brief dat AWEPA/AEI ,,contractuele verplichtingen negeren'', ,,inadequate interne controle'' uitvoeren en een ,,onacceptabele overhead'' hebben.

Kok: matig met looneisen want groei valt tegen
DEN HAAG, 21 NOV. Premier Kok heeft de sociale partners opgeroepen de looneisen te matigen omdat de economische groei volgend jaar terugvalt. Volgens Kok kunnen looneisen worden bijgesteld omdat de inflatie ook lager uitvalt. De vakbeweging reageerde gisteravond direct afwijzend.

Wladimiroff door Libië benaderd
DEN HAAG, 21 NOV. Libië heeft de Haagse advocaat mr. M. Wladimiroff benaderd voor de verdediging van de twee verdachten in het Lockerbie-proces, dat in Nederland moet plaatshebben. De bedoeling is dat de advocaat deel zal uitmaken van een internationaal juristenteam.

Adviseur Starr weg uit protest
WASHINGTON, 21 NOV. De adviseur voor ethische zaken van de Amerikaanse onafhankelijke aanklager Kenneth Starr is gisteren uit protest afgetreden. De adviseur, de Democratische jurist Sam Dash, vindt dat Starr donderdag niet had mogen getuigen voor de commissie van het Huis van Afgevaardigden die het impeachment-onderzoek tegen president Clinton leidt.

Openbaar vervoer op één chipkaart
DEN HAAG, 21 NOV. Reizigers in het openbaar vervoer moeten vanaf 1 januari 2000 door heel Nederland kunnen betalen met één chipkaart voor trein, bus, tram en metro. Hiertoe dienen bestaande chipkaarten als bankpas, Postbank-chipper en ANWB-klantenkaart te worden uitgerust met een zogeheten openbaarvervoersfunctie.

'Onbevoegd' in zaak Internet
UTRECHT, 21 NOV. De rechtbank in Utrecht heeft zich gisteren onbevoegd verklaard in een rechtszaak tegen twee Internetbedrijven. De aanbieders waren voor de rechter gedaagd wegens het weigeren van een rechterlijk bevel tot aftappen van een klant die door de regiopolitie Utrecht van verspreiding van kinderporno werd verdacht.

Tabak: akkoord met 46 staten
NEW YORK, 21 NOV. De tabaksindustrie in de VS heeft met 46 Amerikaanse staten een akkoord bereikt over een regeling die de tabaksproducenten verplicht de komende 25 jaar 400 miljard gulden te betalen. De staten gebruiken het geld voor de verpleging van mensen die door tabaksgebruik ziek zijn geworden.

OM Amsterdam wilde infiltratie
AMSTERDAM, 21 NOV. De criminele infiltrant die onder het bewind van minister Korthals (Justitie) is ingezet, blijkt te zijn gebruikt op verzoek van het Amsterdamse openbaar ministerie.

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)