U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Een te particulier document
De film Laatste woorden: mijn zusje Joke van Johan van der Keuken, die de VPRO gisteravond uitzond, zal mij niet bijblijven als een van de indrukwekkendste documentaires die ik ooit over sterven heb gezien. Waarom niet? Alle ingrediënten voor een aangrijpende film leken immers aanwezig. Een filmer, een gerenommeerde nog wel, krijgt toestemming van zijn zus om haar in haar laatste weken te filmen. Ze nemen tegenover elkaar een openhartige houding aan. De balans van haar leven mag zonder terughouding worden opgemaakt.


T V   V O O R A F :


Onbekende dingt naar Cultuurprijs
In de Kunsthal in Rotterdam werden dit weekeinde de eerste vier afleveringen opgenomen in de nieuwe race om de NPS Cultuurprijs, die vanaf vanavond op acht achtereenvolgende maandagen te zien zal zijn. Zaterdag moesten er twee worden gemaakt en zondag opnieuw twee - een bijkans militaire operatie, aldus eindredacteur Johan Berends, die werd veroorzaakt door de volle agenda van jurylid Charlotte Margiono. De bejubelde sopraan staat, samen met fotograaf en schrijver Hans Aarsman en beeldend kunstenaar Henk Peeters, voor de taak uit 24 jonge kunstenaars de winnaar te kiezen.


F I L M   V O O R A F :


Shaft's Big Score!
In de eeuwige maalstroom van hergebruikte cultuurgoederen is de boedel van de jaren zeventig komen bovendrijven. En zo zijn ook de blaxploitation films nu ineens gewild. Trendsetter Quentin Tarantino heeft een van de filmsterren uit dat genre, Pam Grier, gerecycled in zijn nieuwste film Jackie Brown.

NRC Webpagina's
16 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)