U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

De wortels van het kwaad. Laatste aflevering van een twaalfdelige serie over de nieuwe generatie cabaretmakers. Mumtaz Jafri, Hetty Feteris, Frank van Pamelen en Maarten van Roozendaal vertellen waar ze aan willen werken in de toekomst en wat ze willen veranderen. Radio 5, 15.02-15.30u.

De Nederlanden. Composities van Peter Schat (1935), The Food of Love en De Hemel, twaalf symfonische variaties, opus 37, uitgevoerd door het Noord-Nederlandse Orkest onder leiding van Richard Dufallo. Radio 4, 17.02-18.15u.

Avondconcert. Opnamen van Berlioz' opera Romeo en Julia gebaseerd op de tekst van Emile Deschamps naar het verhaal van William Shakespeare, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Valery Gergjev. Omstreeks 21.30 is Arnold Schonbergs komische eenakter Von Heute auf Morgen te horen. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Optredens van en gesprekken met de Nits, Flaick, de Vlaamse cabaretier David Dermez en de popgroep P'etra. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. De muziek van Georges Brassens wordt door chansonniers van dit moment herontdekt. Verder o.a. filmmuziek uit films met Catherine Deneuve en uit Duitsland een nieuw album van Herman van Veen. Ook een aantal winnaars van de Grammy Awards. Radio 1 & 2, 0.02-02.00u.

ZONDAG

De andere Wereld van Zondagmorgen. Een gesprek met Lambert van Gelder, die na 31 jaar afscheid neemt als hoofdredacteur van het tijdschrift De Bazuin. Radio 1, 07.07-08.00u.

O.V.T. Aandacht voor de geschiedenis van de Socialistische Partij, naar aanleiding van de opmars van de SP in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van dinsdag 4 maart aanstaande. Verder een gesprek met Igor Cornelissen over zijn deze week te verschijnen boek Raamgracht 4, mooie Jaren bij het Weekblad. Dit tweede deel van zijn memoires gaat over zijn jaren bij Vrij Nederland. Ten slotte, om 11.15 uur de Spoor-Terug-Documentaire, getiteld Kapers, Kooplieden en Kolonisten. Een elfdelige serie over de geschiedenis van de West-Indische Compagnie en de Atlantische handel in de zeventiende en achttiende eeuw. Vandaag: De Zilvervloot - 1628. Radio 1, 10.00-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Een speciale uitzending, live vanuit Antwerpen. Daarin onder meer een debat over de Belgische politieke cultuur na de parlementaire onderzoekscommissies, met o.a. Yves Desmet, hoofdredacteur van De Morgen en Jos Geysels van Agalev/De Groenen. Ook een gesprek over migrantenpolitiek en strategieën tegen het Vlaamse Blok met Fatima Bali. Radio 5, 13.08-15.00u.

MAANDAG

Ophef en Vertier. Vandaag o.a. een gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijver Etienne van Heerden over zijn pas verschenen roman Kikuyu. Verder zanger Bill van Dijk over de musicalproductie Nelson - over het leven van liedjesschrijver Harry Nilsson -; regisseur Matthijs Rümke over de voorstelling Vader en Zoon door het Theater van het Oosten; en een discussie over recensenten, kritieken en ingegriteit met Rob Schouten, literair recensent van Trouw en Vrij Nederland, Kester Freriks, theatercriticus van NRC Handelsblad, en Roeland Hazendonk, muziekrecensent van De Telegraaf. Radio 5, 14.00-16.00u.

NRC Webpagina's
28 EN 29 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)