U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek rol OM in Juliët-zaak
DEN BOSCH, 28 FEBR. De Bredase hoofdofficier van justitie J. Wabeke wil dat de rijksrecherche de handelwijze onderzoekt van een van zijn officieren van justitie, C. van Spierenburg. Volgens het gerechtshof in Den Bosch heeft Van Spierenburg verklaringen over een 'deal' met een crimineel afgelegd ,,die niet anders dan als onwaarheid kunnen worden bestempeld''. Het gaat om een getuigenis die van Spierenburg heeft afgelegd in de behandeling van de zogenoemde 'Juliët'-zaak. Van Spierenburg ontkende eerder een afspraak te hebben gemaakt met de Britse crimineel P. over een beperkte strafeis in ruil voor belastende verklaringen over zijn medeverdachten.

Kok geen premier als VVD wint
DEN HAAG, 28 FEBR. Premier Kok wil in een eventueel tweede paarse kabinet alleen premier blijven als de PvdA bij de parlementsverkiezingen van 6 mei opnieuw de grootste partij wordt. Hij zal dus niet een kabinet met de VVD leiden als de liberalen meer zetels halen dan zijn eigen partij, zelfs niet als het verschil slechts één zetel bedraagt.

Massale betoging tegen verbod van sluiers in Turkije
ISTANBUL, 28 FEBR. Naar schatting 10.000 Turske moslim-fundamentalisten hebben vrijdag in Istanbul gedemonstreerd tegen een regeringsdecreet dat sluiers op scholen en universiteiten verbiedt. Het was het vierde protest deze week tegen wat de betogers ,,onderdrukking van moslims'' noemen en tot dusverre de grootste. De universiteit van Istanbul heeft het sluierverbod onder druk van de protesten opgeschort.

Pretoria: embargo VS opgeheven
PRETORIA, 28 FEBR. De Verenigde Staten hebben gisteren met onmiddellijke ingang het wapenembargo tegen Zuid-Afrika ingetrokken. Het embargo werd ingesteld in 1963, het jaar waarin onder meer Nelson Mandela werd gearresteerd en veroordeeld.

'Verdeeldheid' in leger Indonesië
JAKARTA, 28 FEBR. Generaal Wiranto, de nieuwe commandant van de Indonesische strijdkrachten, heeft de commandanten van alle onderdelen van het leger een eed van loyaliteit aan hemzelf laten zweren. Dat lijkt een bevestiging van geruchten van diepe verdeeldheid binnen de legertop.

Wijers: Toch Chinese kritiek
GUANGZHOU, 28 FEBR. China heeft opnieuw kritiek geuit op de wijze waarop Nederland vorig jaar als EU-voorzitter het beleid voor de rechten van de mens van dat land bekritiseerde. Dit zegt minister Wijers in een gesprek met deze krant.

Ritzen geeft geld voor lesuren
DEN HAAG, 28 FEBR. Minister Ritzen (Onderwijs) heeft 42 miljoen gulden extra vrijgemaakt om het CAO-conflict op te lossen tussen de bonden en de schoolbesturen over het aantal lesuren in het voortgezet onderwijs.

Annemarie Grewel overleden
AMSTERDAM, 28 FEBR. In Amsterdam is gisteren het PvdA-gemeenteraadslid en lid van de Eerste Kamer Annemarie Grewel overleden. Ze werd 62 jaar.

Britse troonopvolging
LONDEN, 28 FEBR. Koningin Elizabeth steunt het plan bij troonopvolging prinsen en prinsessen gelijke kansen te geven. Tot nu toe heeft een prins voorrang.

NRC Webpagina's
28 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)