U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Annemarie Grewel overleden (1935-1998)
In Amsterdam is gisteren het PvdA-lid van de Eerste Kamer en gemeenteraadslid overleden. De columniste van de Groene Amsterdammer was tevens lid van het NOS-bestuur. Ze werd 62 jaar.



Federa hoopt op overname van Enertel
Het telecommunicatiebedrijf Federa (een alliantie van de Franse en Duitse PTT en twee Nederlandse banken) wil Enertel overnemen, een gezamenlijk telecombedrijf van Nederlandse energie-en kabelbedrijven. Dat zegt een bron dichtbij de onderhandelingen.



Europees commissaris van Miert onderzoekt megafusie
Karel van Miert onderzoekt de positie van Reed Elsevier en Wolters Kluwer in de markt voor vaktijdschriften. Is die inderdaad te dominant? Van Miert kan de uitgever dwingen bepaalde activiteiten te verkopen om zo de markt open te gooien.



'Het gaat altijd over mij'
Sinds vorige week is Boudewijn Büch terug met een nieuwe reeks reisverslagen uit zijn wereld. ,,Een rare man op een eiland, met een grote bibliotheek, dat vind ik fantastisch.''




Theo van Gogh en Paul de Leeuw hebben enige overeenkomsten. Zo zijn ze beiden talkshowpresentator, hielden ze zich beiden bezig met filmprojecten en zijn ze allebei controversieel. Dat het daarbij blijft, blijkt uit hun websites: die verschillen totaal van elkaar. Paul de Leeuw maakte de zijne om tegemoet te komen aan het publiek dat de songteksten miste bij zijn laatste cd 'Lief'. Op deze site zijn logischerwijs voornamelijk songteksten te vinden, naast een overzicht van eerder uitgekomen cd's en een zeer onvolledige biografie waarin alleen vermeld wordt dat hij een talkshow presenteert en een nieuwe cd heeft gemaakt. Programma's als 'De schreeuw van de Leeuw', 'Seth en Fiona', 'Liefdeslijn' en 'Snelbinder' worden achterwege gelaten. Behalve weinig informatief is de site van de Leeuw alles behalve interactief: een e-mailen versturen is niet eens mogelijk.

Theo van Gogh lijkt het juist te doen om reacties per e-mail. In de online column 'De gezonde roker' schrijft Van Gogh sinds januari dit jaar wekelijks over allerlei controversiële onderwerpen als het koningshuis, de affaire rond het IOC en het censureren van 'Mein Kampf'. De surfer wordt vervolgens uitgenodigd om per e-mail 'te slijmen of te schelden' en te reageren op zijn stukken. Hun reacties worden op de site geplaatst en zijn, aldus een bezoeker ,,een verademing tussen al dat welgemeende seksueel gefrustreerde popie technogeleuter op het Nederlandse Internet''. Van Gogh biedt geïnteresseerden bovendien de service zich te abonneren op een nieuwsbrief.

(www.pauldeleeuw.nl) en (www.theovangogh.nl)

NRC Webpagina's
28 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)