U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zwitserland ontdekt afluisteroperatie Mossad
BERN, 26 FEBR. De Zwitserse autoriteiten hebben een 'spionageoperatie' van de Mossad, de Israelische geheime dienst, in Bern ontdekt. Dat heeft de Zwitserse federale procureur-generaal, Carla del Ponte, vanmorgen bekendgemaakt. De Zwitserse politie arresteerde vijf Mossad-agenten, van wie er vier onmiddellijk werden vrijgelaten.

Universiteit van Amsterdam wil samenwerken met Hogeschool
AMSTERDAM, 26 FEBR. De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaan intensief samenwerken.

Beleggers telefonisch opgelicht
ROTTERDAM, 26 FEBR. Nederlandse particuliere beleggers zijn opnieuw tientallen miljoenen guldens kwijtgeraakt aan frauderende buitenlandse handelaren die zonder vergunning in Nederland werken. De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) heeft gisteren beleggers gewaarschuwd voor dertien buitenlandse handelshuizen die op agressieve wijze particulieren telefonisch benaderen.

Gekloonde kalfjes geboren in Leiden
LEIDEN, 26 FEBR. Het Leidse bedrijf Pharming is er als eerste in Nederland in geslaagd een koe te klonen. Dat heeft vorige week geleid tot de geboorte van twee volledig gelijke vrouwelijke kalveren, zo heeft Pharming vanmorgen bekendgemaakt. Anders dan de stier Herman zijn de dieren niet genetisch gemanipuleerd; ze bezitten geen aan koeien vreemde genen. Het kloonexperiment is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Luik.

Voor beursfraude boete en werkstraf
AMSTERDAM, 26 FEBR. De rechtbank van Amsterdam heeft vanmiddag de oud-voorzitter van de Raad van bestuur van Holland Casino's Th. van K. veroordeeld tot 240 uur dienstverlening in plaats van zes maanden gevangenisstraf, en een geldboete van 167.000 gulden. De rechtbank achtte belastingfraude en valsheid in geschrifte bewezen. Van K. is de eerste verdachte die veroordeeld is in de beursfraudezaak.

Computernet voor scholen vertraagd
ROTTERDAM, 26 FEBR. De aanleg van het landelijke computernetwerk voor scholen 'Edunet' heeft vertraging opgelopen. Minister Ritzen (Onderwijs) zou de aanleg in december 1997 gunnen aan PTT Telecom of Enertel. Dat wordt nu op zijn vroegst april.

Bezwaren tegen uitgeversfusie
ROTTERDAM, 26 FEBR. De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de dominante positie die de uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer na de voorgenomen fusie krijgen op de Nederlandse markt voor vaktijdschriften. Ook de positie van het nieuwe concern op de Britse markt voor educatieve uitgaven wekt bezorgdheid.

Chailly verlengt contract tot 2004
AMSTERDAM, 26 FEBR. Riccardo Chailly verlengt zijn contract als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest tot het jaar 2004. Bestuursvoorzitter Scherpenhuijsen Rom zei dat gisteren bij de presentatie van het nieuwe programma van het orkest.

Kroatië gemaand in kwestie Stolac
SARAJEVO, 26 FEBR. De internationale gemeenschap geeft de Kroatische president nog één week om zijn betrokkenheid met het vredesproces in Bosnië te demonstreren door de burgemeester van de Bosnische stad Stolac weg te sturen.

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)