U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zwitserland ontdekt afluisteroperatie Mossad
De Zwitserse autoriteiten hebben een ,,spionage-operatie'' van de Mossad, de Israelische geheime dienst, in Bern ontdekt. Dat heeft de Zwitserse federale procureur-generaal, Carla del Ponte, vanmorgen bekendgemaakt.



Computernet voor scholen vertraagd
De aanleg van het landelijke computernetwerk voor scholen 'Edunet' heeft een forse vertraging opgelopen. Minister Ritzen (Onderwijs) zou de aanleg in december 1997 gunnen aan een van de twee gegadigden, PTT Telecom of Enertel. Dat wordt nu op zijn vroegst april.



Drie Grammy's voor Bob Dylan tijdens gala
Bob Dylan heeft drie prijzen gekregen tijdens het Grammy Award-gala, dat gisteravond plaatsvond in Radio City Music Hall in New York.



Fusie van uitgevers omstreden
De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de dominante positie die de uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer bij hun voorgenomen fusie krijgen op de Nederlandse markt voor vaktijdschriften.



Wegener Arcade neemt Zeeuwse bladen over
Uitgeverij Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), onderdeel van het beursgenoteerde Wegener Arcade, neemt van LnO Drukkerij Uitgeverij in Zierikzee een nieuwsblad en twee huis-aan-huis-bladen over.



Toenemende misdadigheid
We worden dommer en misdadiger, volgens de Ierse intelligentie-onderzoeker Richard Lynn. Hij legt in HP/De Tijd uit hoe dat komt.



Achter het web (12)
,,Informatie is de enige grondstof die groeit in het gebruik'', zegt hoogleraar Logica Johan van Benthem op de website van de Universiteit van Amsterdam. Daarop wordt alle informatie die de universiteit biedt voor studenten, docenten en scholieren actueel en toegankelijk gehouden.




Afgelopen nacht zijn voor de veertigste keer de grammy's uitgereikt. De muziekprijs kende maar liefst 92 categorieën: van pop tot gospelrock en polka. Opvallende winnaars waren Bob Dylan (beste album) en de voormalige disco-diva Donna Summer die een onderscheiding kreeg voor de beste dance-plaat. Op een speciale grammy-site wordt een overzicht gegeven van alle winnaars, compleet met foto's en geluidsfragmenten.

(www.grammys.com)

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)