U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Geen tijd om aardig te zijn
Oud worden in een Nederlands verpleeghuis is tegenwoordig een zeer geschikt onderwerp voor een KRO-programma als Ongelooflijke verhalen. Vroeger moesten we zulke verhalen uit Roemenië en Albanië importeren, maar inmiddels lijkt Nederland aardig bezig de achterstand in te halen. Ook wij hebben nu oudjes die we schoppen, slaan, aan bed vastbinden en in hun uitwerpselen laten verkommeren.


T V   V O O R A F :


Sterk 'drie onder één kap' drama
Om actrice Joan Nederlof moet ik altijd lachen hoe vreemd dat ook is. Want ze heeft een nogal scherp stemgeluid en een tanig, bijna bits gezicht, dus innemend is ze niet. Ze heeft niks gezelligs en oogt, integendeel, nogal streng. Toch wekt ze mijn lachlust op - niet alleen door wat ze doet, maar ook door haar persoon.


F I L M   V O O R A F :


Five Easy Pieces
Misschien is het essentiële verschil tussen goede en slechte films wel geduld. (En dan bedoel ik dus niet het tergende tijdrekken van de soap. 'Ik ga het je nu vertellen, Ridge.' 'Wat dan? Vertel het me.' 'Je zult alles horen.' 'Zeg op.' 'Dat doe ik hoor.' 'Ik ben benieuwd wat je me gaat vertellen.' Etc.)

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)