U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sorgdrager zegt Docters ontslag aan
DEN HAAG, 17 FEBR. Minister Sorgdrager (Justitie) heeft de voorzitter van het college van procureurs-generaal, A. Docters van Leeuwen, gisteren voor ontslag voorgedragen. De minister wees een laatste aanbod van Docters van Leeuwen van de hand om, zoals hij het noemde, tot ,,een deugdelijke reconstructie van alle feiten'' te komen voordat definitieve beslissingen worden genomen. De minister draagt Docters voor ontslag voor bij de koningin wegens een onoverbrugbaar verschil van mening over de waardering van de feiten die vorige maand tot de ruzie tussen Sorgdrager en Docters van Leeuwen hebben geleid. De minister verwijt de 'super-PG' haar niet bij te hebben gestaan in het conflict met PG Steenhuis. Deze raakte in opspraak wegens zijn betaalde bijbaan bij onderzoeksbureau Bakkenist. Steenhuis voert vandaag opnieuw een gesprek op het ministerie van Justitie.

Ajax rekent op 100 mln bij gang naar beurs
AMSTERDAM, 17 FEBR. Ajax verwacht aan een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs een bedrag over te houden van tussen de 100 en 120 miljoen gulden. Dit heeft het bestuur van de Amsterdamse voetbalclub vanochtend bekendgemaakt. Medio mei wil Ajax een notering aanvragen aan de beurs. De ledenraad gaf daarvoor gisteravond in een besloten vergadering unaniem het groene licht. De beursgang wordt begeleid door clubsponsor ABN Amro. Volgens penningmeester Arie van Os zal de uitgifteprijs van een aandeel Ajax in ieder geval onder de 100 gulden liggen, maar hij noemde het wenselijk dat een aandeel Ajax minder dan 50 gulden zal kosten.

Moskou: Irak is bereid eisen van VN in te willigen
MOSKOU, 17 FEBR. De Russische minister van Buitenlandse Zaken heeft vandaag gezegd over informatie te beschikken dat Irak bereid is de eisen van de VN - onbelemmerde toegang voor de wapeninspecteurs - in te willigen. Het Golfstaatje Bahrein geeft de VS geen toestemming zijn grondgebied te gebruiken voor een militaire actie tegen Irak. Bahrein herbergt onder andere het hoofdkwartier van de Amerikaanse Vijfde vloot.

Ruim 200 doden vliegramp Taiwan
TAIPEI, 17 FEBR. Bij een vliegramp op Taiwan zijn gisteren alle 182 passagiers en 14 bemanningsleden van een Airbus-300 om het leven gekomen, alsmede negen mensen op de grond. Tot de slachtoffers behoren enkele topfunctionarissen van de centrale bank van Taiwan, onder wie de gouverneur van bank, Sheu Yuan-dong, en zijn gezin.

Hof wijst klacht van lesbienne af
LUXEMBURG, 17 FEBR. Het Hof van Justitie in Luxemburg heeft vanmorgen bepaald dat niets in de Europese verdragen discriminatie op grond van seksuele geaardheid verbiedt. Daarmee stelde het Hof de Britse lesbienne Lisa Grant in het ongelijk. Zij had een zaak aangespannen tegen haar werkgever, die wel vervoersconcessies aanbiedt aan de partners van (ongehuwde) heteroseksuele medewerkers maar niet aan de partners van homoseksuele employés.

Beenhakker blijft bij Feyenoord
ROTTERDAM, 17 FEBR. Leo Beenhakker fungeert ook volgend seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. De Rotterdammer is met het nieuwe bestuurslid technische zaken Rob Baan een éénjarigcontract overeengekomen.

Ernst Jünger (102) overleden
WILFLINGEN, 17 FEBR. De Duitse schrijver Ernst Jünger is vanmorgen op 102-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wilflingen overleden. Hij verwierf bekendheid met boeken over zijn ervaringen in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het laatste deel van zijn dagboeken verscheen vorig jaar.

NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)