U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Miljoenenclaim tegen Het Parool
De Amsterdammer C. Geerts, voormalig groothandelaar in seksartikelen, gaat een miljoenenclaim indienen bij dagblad Het Parool. Geerts zegt ,,vele miljoenen'' schade te lijden, omdat Het Parool heeft geschreven dat de Heineken-ontvoerders Van Hout en Holleeder geregeld in zijn skybox in de Amsterdam Arena te gast zijn geweest.



Elektronisch bankieren slecht voor bankbanen
Elektronisch bankieren via Internet en on-line verbindingen zoals Girotel vormen een ernstige bedreiging voor de werkgelegenheid in de bankensector. Voor de Nederlandse bankensector leidt de opmars van dergelijke toepassingen in de toekomst tot een overschot van zo'n 38.000 personeelsleden.



Bibliotheken: uitgeversfusie is bedreigend
De fusie tussen uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer is ,,bedreigend'' voor de verspreiding van wetenschappenlijke informatie. Dat zeggen de Nederlandse universiteitsbibliotheken. Zij willen hun krachten bundelen om de nieuwe uitgeverij te dwingen een ,,redelijke'' prijs te vragen voor wetenschappelijke tijdschriften.



Resultaat Intel derde kwartaal valt tegen
De resultaten van chipproducent Intel over het derde kwartaal vielen tegen bij de verwachtingen van beleggers. Intels omzet was op peil maar de winststijging, 19 procent, viel lager uit dan analisten hadden verwacht.



Philips steekt 800 mln in chipfabriek
Philips investeert 800 miljoen gulden in de bouw van een nieuwe chipfabriek in de Filippijnen. De fabriek in Calamba, vijftig kilometer ten zuiden van de Filippijnse hoofdstad Manila, wordt Philips' derde fabriek voor assemblage en testen van chips.



'Geforceerde' downloads
Zo sterk groeit de belangstelling voor digitale satelliettelevisie in Nederland, dat sommige dealers van tuner/decoders al een wachtlijst hebben moeten instellen.




Het nieuws dat hij in zee is neergestort is pas een paar dagen oud en er wordt al massaal om John Denver gerouwd op internet. Op vele sites en in een speciale nieuwsgroep (alt.fan.john-denver) wordt de zanger herdacht. Bijvoorbeeld op de website van de John Denver Internet Fanclub, compleet met virtuele condoléanceregisters en informatie over de rouwdienst vrijdag. Ook de carrière en humanitaire projecten van de populaire Amerikaan. (www.sky.net/%7Eemily)

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)