U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Taboe: Seksueel misbruik door vrouwen
De BBC durfde deze week in Panorama, zoals ze dat noemde, 'het ultieme taboe' aan te snijden: seksueel misbruik door vrouwen. Het gebeurde in een doorwrochte uitzending met veel getuigenissen van slachtoffers én daders en verklaringen van psychiaters.


T V   V O O R A F :


Verhaidert Oostenrijk nu al?
'Wie met de wolf danst wordt door hem gebeten', zegt de Oostenrijkse feministische schrijfster Elfriede Jelinek in de documentaire die VPRO-Laat vanavond uitzendt. De wolf in kwestie is de rechtse populist Jörg Haider, wiens Freiheitliche nu al door rond een kwart van de Oostenrijkse kiezers lijkt te worden gesteund en die dan ook al jaren afroept dat hij streeft naar het bondskanselierschap van zijn land.


F I L M   V O O R A F :


The Young Poisoner's Handbook
In Onder het Melkwoud van Dylan Thomas wordt ene Mr. Pugh ten tonele gevoerd, getrouwd met een grauwe feeks. Prachtige zinnen wijdt Thomas aan Pugh's Dr. Crippen-fantasieën: ,,Alleen in het sissend laboratorium van zijn wensen sluipt Mr. Pugh tussen gevaarlijke kuipen en kolfflessen, (..) - doodsstrijd danst in zijn smeltkroezen - en hij mengt speciaal voor Mrs. Pugh een gif in de havermout, dat (..) schroeit en venijnig in haar bijt tot haar oren afvallen als vijgen, haar tenen dik en zwart als ballonnen zwellen en stoom krijsend uit haar navel spuit.'' Als The Young Poisoner's Handbook (1995) van debutant Benjamin Ross ook maar een paar van dit soort bizarre beelden had weten op te roepen, dan had het een morbide zwarte komedie geweest. Nu blijft het slechts bij vlagen amusant.

NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)