U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'AT&T is in gesprek met GTE'
Telefoonmaatschappij AT&T zou in gesprek zijn over nauwe samenwerking of wellicht een overname van GTE. Dat heeft USA Today gisteren gemeld.



Sun dient klacht in tegen Microsoft
Automatiseringsbedrijf Sun Microsystems heeft concurrent Microsoft aangeklaagd wegens contractbreuk. Volgens Sun zou Microsoft zich niet houden aan de licentie-overeenkomst die betrekking heeft op de programmeertaal Java.



KPN: kabelbedrijf niet naar de beurs
Het post- en telecombedrijf KPN gaat er vanuit dat een beursgang van kabeldochter Vision Networks niet langer aan de orde is. Er zijn voldoende consortia die een direct bod willen doen op Casema, het grote Nederlandse onderdeel van Vision Networks. Daarmee wordt een beursgang steeds meer een theoretische zaak, zo bevestigt een woordvoerder. Nog deze week wordt beslist wie Casema in handen krijgt. De buitenlandse (vooral Britse) belangen worden later van de hand gedaan.



Particulier straks via stroomkabel op Internet
Het is technisch mogelijk consumenten via hun elektriciteitskabel toegang tot Internet te verschaffen. Proeven daarmee zijn een succes gebleken, de techniek is nu marktrijp.Dat heeft de Canadese telecommunicatiegigant Northern Telecom (Nortel) bekendgemaakt. Vandaag worden op een persconferentie in Londen meer details over het nieuwe systeem gegeven.



Interesse voor satelliet-tv groeit
We beleven een historisch moment in de geschiedenis van televisiekijken in Nederland: nadat de ontvangst per dakantenne in de jaren tachtig in de meeste gevallen moest wijken voor de kabel, is nu voor het eerst een reëel alternatief voor de kabel beschikbaar. Met een tuner/decoder en een schoteltje van ongeveer vijftig centimeter doorsnee is het mogelijk bijna alle zenders te zien die in Nederland tot nu toe alleen per kabel werden doorgegeven.



Geef Nobelprijs aan een Portugese schrijver
Portugal heeft verschillende zeer grote schrijvers voortgebracht. Waarom heeft er dan nog nooit iemand de Nobelprijs voor literatuur gewonnen? Vertaler Harrie Lemmens dient de Zweedse Academie van advies voor hun morgen te nemen beslissing. Kies António Lobo Antunes of José Saramago.




Sinds 1 oktober verzorgt de Sdu REGELmaat, een site over regelgeving met de jongste nummers van het Staatsblad, het Tractatenblad en de Regelgeving Staatscourant. Daarnaast zijn er te vinden Algemeen verbindendverklaringen van CAO's, CAO-bepalingen, verdragen en Onderwijsregelgeving. De gebruiker kan met REGELmaat een persoonlijk profiel maken, waarmee relevante stukken automatisch worden geselecteerd.
http://regelmaat.sdu.nl

NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)