U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Mierlo treft Wijdenbosch in Rio
Minister Van Mierlo (Buitenlandse zaken) is gisteren vertrokken naar Rio de Janeiro, waar hij later vanmiddag een ontmoeting heeft met president Wijdenbosch van Suriname.


E C O N O M I E :


OESO geeft kabinet-Kohl steun in de rug
De OESO heeft de regering van Helmut Kohl met haar economische politiek een steun in de rug gegeven. De organisatie vindt dat er "aanzienlijke vooruitgang' is geboekt met economische hervormingen. Ook is er goede kans dat Duitsland aan de euro kan meedoen.


H O O F D A R T I K E L :


Russische ruimteramp
Ook Joeri Gagarin is uiteindelijk een reus op lemen voeten gebleken. Het futuristische standbeeld van de Russische ruimteheld, dat halverwege de Moskouse Leninprospekt in een flits van zilverkleurig staal tientallen meters de hoogte in schiet, dreigt het zinnebeeld van vergane glorie te worden. De met geheimzinnigheid omgeven voorsprong die de Russen ooit in de ruimte hadden, ontaardt steeds verder in een door de voormalige grootmacht als uitermate pijnlijk ervaren achterstand. Terwijl het vrolijke Marskarretje in het door Hollywood verwende Amerika ieders hart stal, sleept het elf jaar oude en eigenlijk afgeschreven ruimtestation Mir zich van ramp naar ramp.


S P O R T :


Ambitieus Vitesse vernederd in Arena
Voor Vitesse is de kop er dit nieuwe voetbalseizoen wel heel nadrukkelijk af. Met 5-0 verliezen in de openingswedstrijd, al is het van Ajax, dat komt hard aan. Zeker voor een club die dit seizoen zieltjes moet winnen om het prestigieuze project van het Gelredome te laten slagen. De voetbaltempel gaat in maart open en vanaf dat moment dient het toeschouwersmoyenne in Arnhem opgeschroefd te worden van zeven- naar achttienduizend. Vitesse maakte gisteravond niet de indruk op weg te zijn naar een hoger plan. Het gehandicapte elftal voetbalde eerder als een degradatiekandidaat.


C O L U M N :


Karadzic in Den Haag
Zullen we Radovan Karadzic nog eens in Den Haag voor het Tribunaal zien? Hij wekt wel eens de indruk dat hij zijn verschijning daar als de bekroning van zijn carrière in de wereldpubliciteit zou beschouwen.


F I L M & V I D E O :


Gridlock'd Vondie Curtis Hall
Geen snelle oplossing voor drugs, deals en misdaad

Kids Return Takeshi Kitano
Twee boefjes in een perpetuum mobile

Inventing the Abbotts Pat O'Connor
Verhaal over 1957 lijkt ook gemaakt in het jaar 1957

The Crow: City of Angels Tim Pope
Levende dode blijft leven in opzichtig vervolg op The Crow

Sling Blade Billy Bob Thornton
Somber broertje van Forrest Gump

Hitchcock
Lifeboat

De Sterren
Robert Duvall

NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)