U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Vaste boekenprijs niet rechtsgeldig'
De bestaande afspraken tussen boekhandelaren over een vaste prijs voor boeken uit het buitenland zijn wettelijk niet toegestaan. Die stelling wordt verdedigd door ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken (EZ), zo blijkt uit interne correspondentie van het departement. De vaste prijs voor buitenlandse boeken is een belangrijk onderdeel van het Nederlandse boekenkartel, ook wel bekend als 'de vaste boekenprijs'.



Kranten verwijten justitie onrechtmatig handelen
Het openbaar ministerie heeft onrechtmatig gehandeld door de telefoongegevens van twee journalisten op te vragen. Dat betogen NRC Handelsblad, het Nieuwsblad van het Noorden en de journalistenvakbond NVJ. Als de staat niet erkent dat onrechtmatig is gehandeld, stappen de kranten en de NVJ naar de rechter.



Arabische Liga dreigt Disney
De Arabische Liga heeft de Amerikaanse entertainment-gigant Walt Disney met strafmaatregelen gedreigd wegens het 'anti-Arabische' karakter van Disney-films. Dat heeft een woordvoerder van de Liga gisteren gezegd.



Geen kort geding MTV tegen Programmaraad
De muziekzender Music Television (MTV) heeft gisteren tevergeefs de Haagse Programmaraad voor een kort geding gedaagd. De muziekzender moet van de raad vanaf 1 september in Den Haag van de kabel.



PZC zorgt voor hogere winst bij Wegener Arcade
De recente overname van de Provinciaalse Zeeuwse Courant (PZC) heeft sterk bijgedragen aan de hogere winst van Wegener Arcade. Het mediaconcern heeft in het eerste halfjaar van 1997 haar nettowinst met 14,6 procent zien stijgen tot 35,9 miljoen gulden.



Steetskamp ziet af van leiding HMG
Bob Steetskamp blijft de hoogste man bij zuivelfabrikant Mona. Gisteren heeft Steetskamp besloten niet in te gaan op de aanbieding topman te worden van de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de tv-zenders RTL4, RTL5 en Veronica.



Joris Ivens op France Culture
Zijn Nederlandse biograaf Hans Schoots moge dan hebben vastgesteld dat de Nederlandse cineast Joris Ivens niet zozeer een fellow traveller is geweest van het communisme als wel een trouwe partijganger die ook als filmer trouw Moskou's bevelen opvolgde - in Frankrijk blijft Ivens een van de bekendste en meest vereerde Nederlanders.




Voor de tweede keer in vijf weken tolt het Russische ruimtestation Mir onbestuurbaar om zijn as. Op het web zijn de gebeurtenissen aan boord te volgen. De officiële NASA-site brengt een uitgebreid foto- en video-archief (shuttle-mir.nasa.gov). Radio-amateurs kunnen via packetradio verbinding maken met het MIR-radiostation (members.aol.com/k5wx) en CNN zendt live-beelden van de reparaties uit. (www.cnn.com/TECH/9707/mi r/webcast/).



NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)