U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verlies bij ANP vorig jaar fors groter dan in 1994
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft vorig jaar een verlies geleden van ruim drie miljoen gulden. Dat blijkt uit het niet gepubliceerde jaarverslag van de stichting.



Veba: alternatief Duits telecomnet
Het Duitse conglomeraat Veba gaat een alternatief telecommunicatienet aanleggen dat gebruik maakt van de infrastructuur van de gasbedrijven. Daartoe is een contract met een looptijd van achttien jaar getekend met een consortium onder leiding van Ruhrgas, zo is gisteren bekendgemaakt.



BRTN moet omgevormd tot vennootschap
De Vlaamse publieke omroep BRTN moet een naamloze vennootschap worden. Verder moeten de komende vijf jaar 280 van de 2.500 banen verdwijnen. Dat heeft de raad van bestuur van de BRTN gisteren besloten op voorstel van gedelegeerd bestuurder Bert de Graeve.



Softwaregiganten strijden om de toekomstige pc
Zal de computer van de toekomst krachtiger zijn en met talrijke programma's zijn uitgerust, of juist eenvoudiger en goedkoper? De kampioenen van de twee tegengestelde strategiën, Bill Gates van de softwaregigant Microsoft, en Larry Ellison, de president van Oracle Corp., hebben gisteravond in Parijs verwoed de degens gekruist over hun concepten voor de toekomst.



Akkoord over licentie voor video disk
De gezamenlijke elektronica-fabrikanten, waaronder Philips, hebben een akkoord bereikt over de verkoop van licenties voor de nieuwe digitale video disk (dvd).



NRC Webpagina's
17 SEPTEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)