NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE Overzicht eerdere
afleveringen


 WK VOETBAL
 HET MOOIE SPEL
 WERELDBEKER
 NEDERLANDSE SELECTIE
 ORGANISATIE
 HOTELS
 BEGELEIDERS
 BAL
 SPONSORS
 ZUID-AFRIKA
 SHIRTS
 TRAINER
 KEEPER
 PORTRETTEN
 HISTORIE
 TV & RADIO
 BOEKEN
 GRAFIEKEN
 LINKS

Tv & Radio

Van het wereldkampioenschap voetbal wordt de komende weken uitgebreid verslag gedaan via diverse zenders op televisie en radio. Een overzicht.

TV 2 NOS-Studio Sport
doet verslag van alle 64 WK-wedstrijden. Bijna alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op TV 2 (voorheen: Nederland 2). De derde groepswedstrijden worden echter gelijktijdig gespeeld. De omroep kiest aan de hand van de ranglijst de meest interessante partij. De andere partij volgt meteen na de uitgezonden wedstrijd, integraal of in samenvatting. Uitzondering betreft de derde wedstrijd van Oranje, die zeker rechtstreeks wordt uitgezonden.

Johan Cruijff, Willem Kieft en Hans Kraay
zijn ingehuurd voor de analyses van de wedstrijden. In de studio in Hilversum zijn verschillende trainers en voetballers te gast.

De NOS
brengt verder dagelijks van 20.10 tot 20.40 een WK-journaal op TV 2. Het WK-journaal is te zien zolang het Nederlands elftal in de strijd is. Verslaggevers in Frankrijk berichten over het wel en wee van de Nederlandse selectie. Spelers en bondscoach zijn vaste gasten in het programma. Carl Huybrechts doet dagelijks verslag van de Belgische selectie.

RTL4
Frits Barend en Henk van Dorp volgen het WK voor RTL 4. Iedere werkdag van 23.20 tot 23.50 berichten zij in het programma Villa BvD over de gebeurtenissen in Frankrijk. Vanaf 14 juni zijn ze op zondagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur te zien in het programma Villa BvD: café au lait te zien. In de programma's komen spelers van Oranje, optredens van artiesten en commentaar van Jan Mulder. De programma's worden uitgezonden gedurende het hele toernooi.

Veronica
Voor Veronica trekt Harry Vermegen naar Frankrijk. Het programma De Oranje Regenjas wordt op dinsdag en vrijdag van 20.30 tot 20.55 uitgezonden. Het programma stopt als Oranje niet meer meedoet.

Evangelische Omroep
Van 15 tot 19 juni brengt de EO van 23.05 tot 23.30 uur het programma WK Portret. Interviewer Marc Dik praat met vijf deelnemers over hun (christelijke) geloofsovertuiging. In chronologische volgorde: Claudio Taffarel (Brazilië), Roy Lassiter (Verenigde Staten), Olivier Bierhoff (Duitsland), Sunday Oliseh (Nigeria) en Bernard Tchoutang (Kameroen).

SBS 6
De commerciële zender SBS 6 laat het WK grotendeels aan zich voorbij gaan. Enige programma is de Coca-Cola Oranje fandag op 7 juni van 20.00 tot 21.00 uur.

Radio 1
NOS-Langs de Lijn doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden van Oranje op Radio 1. De andere wedstrijden uit de groep van het Nederlands elftal brengt de NOS in flitsen. Ook andere wedstrijden komen in deze vorm aan bod op Radio 1. Tussen 22.00 en 23.00 uur wordt in de avonduitzending van Langs de Lijn nagepraat over het kampioenschap. Videoschermen Toch nog interlandvoetbal in de Kuip: de wedstrijd Nederland-België wordt op zaterdag 13 juni op twee enorme videoschermen rechtstreeks uitgezonden. Van 18.00 tot 23.00 uur zijn buiten de wedstrijd Lee Towers, De Kast en 4 Fun te bekijken. Toegangsprijs is 35 gulden.

Teletekst
Het wereldkampioenschap is ook op NOS-teletekst te volgen:

Pagina 840: de uitslagen en standen van de groepen A, B, C en
D.

Pagina 841: de uitslagen en standen van de groepen E, F, G en H.

Pagina's 842-846: nieuws en wedstrijdverslagen.

Pagina 847: Topscorers.

Pagina 848: Gele en rode kaarten.

Pagina 849: Agenda.

NRC Webpagina's
4 juni 1998

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JUNI 1998