NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE Overzicht eerdere
afleveringen


 WK VOETBAL
 HET MOOIE SPEL
 WERELDBEKER
 NEDERLANDSE SELECTIE
 ORGANISATIE
 HOTELS
 BEGELEIDERS
 BAL
 SPONSORS
 ZUID-AFRIKA
 SHIRTS
 TRAINER
 KEEPER
 PORTRETTEN
 HISTORIE
 TV & RADIO
 BOEKEN
 GRAFIEKEN
 LINKS

De shirts

De shirts die de voetbalspelers op het WK dragen, zijn aan strenge regels gebonden. Hoewel ook dit sportevenement grote commerciële belangen dient, houdt de FIFA nog altijd vast aan het verbod op shirtreclame of op andere delen van de kleding (in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij het WK hockey).

Alleen het logo van de fabrikant, eventueel in combinatie met de naam, mag op shirt, broek of kousen worden afgebeeld. Op het shirt mag het niet groter dan 20 vierkante centimeter zijn en op broekje en kousen 12 vierkante centimeter. Op keepershandschoenen- en petten mag het logo maximaal 5 vierkante centimeter bedragen. Elk team draagt in principe een tenue met de officiële kleuren, die tevoren moeten zijn opgegeven. Ook hebben de landen een vooraf aangemeld reservetenue.

De spelers krijgen een van tevoren vastgesteld rugnummer dat ze gedurende het hele toernooi zullen dragen, op de achter- en voorkant van het shirt en op de rechtervoorkant van het broekje. Bovendien moet de achternaam van de speler in een contrasterende kleur op de rugzijde van het shirt worden vermeld. Deze naam, zo heeft de FIFA verordonneerd, moet 7,5 centimeter hoog zijn.

NRC Webpagina's
4 juni 1998

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JUNI 1998