U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Van allegaartje tot vaandeldrager
Hij vindt het een jaloersmakende plek waar hij zo'n beetje zijn eigen programma kan samenstellen. Cees van Ede (54) is hoofd van de afdeling documentaires van de NPS en verantwoordelijk voor de wekelijkse programma's Het uur van de wolf en Dokwerk. Bij elkaar jaarlijks honderd documentaires, waarvan 65 van de NPS.


T V   V O O R A F :


Schaamlapjes en gokmachines in Chailly's Aida
Honderd jaar geleden, op 27 januari 1901, overleed Giuseppe Verdi, de beroemdste Italiaanse operacomponist. Maar bij de drie Nederlandse operagezelschappen gaat het Verdi-jaar ongemerkt aan de podia voorbij: ze speelden vroeger al Verdi, ze zullen dat in de toekomst weer doen, maar nu even niet in dit Verdi- jaar.


T V   V O O R A F :


Speurtocht op Enschedese vuilstort
Mei is een goede maand om te herdenken. We kennen al vier en vijf mei, maar de komende tien jaar zal ongetwijfeld de dertiende ook een vertrouwd begrip worden. Op die datum vloog in het jaar 2000 met enkele oorverdovende klappen het Enschedese vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks de lucht in.


T V   V O O R A F :


Familie Knots
"Een kloddertje hier. Een kloddertje daar..." Bij iedereen van rond de dertig zullen nu flarden tekst, liedjes en beelden van de Stripruilwinkel van de familie Knots opkomen: Tante Til aan het schilderen op zolder, Hansje in de winkel, Uncle X en Opa en Oma Knots. En de avonturen van de familie Knots worden de komende week opnieuw uitgezonden.


NRC Webpagina's
28 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad