U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

CNN: kijkcijfer vermoordt nieuws
Nieuwszender CNN heeft het zwaar op zijn thuismarkt in de Verenigde Staten. CNN moest dit jaar voor het eerst in zijn bestaan honderden medewerkers ontslaan.

Uitgevers en hun problemen
Drie wereldwijd opererende uitgevers hebben een notering aan de AEX. Hun problemen stemmen zo nu en dan overeen.

Oprichters Lernout & Hauspie nog steeds in cel
Jo Lernout en Pol Hauspie, de oprichters van het naar hen genoemde Belgische spraaktechnologiebedrijf, zitten nog steeds in de cel. Ook een ander voormalig kopstuk van het bedrijf, Nico Willaert, zit nog vast. Het parket in het Belgische Ieper heeft dat gisteren bevestigd.

Mooi, licht en lekker in de hand
Met de aanschaf van een mobiele telefoon kan de gebruiker vandaag de dag zijn sexy, avontuurlijke of verfijnde levensstijl onderstrepen. Nokia en Siemens zijn favoriet. Waarom eigenlijk?

Van allegaartje tot vaandeldrager
Hij vindt het een jaloersmakende plek waar hij zo'n beetje zijn eigen programma kan samenstellen. Cees van Ede (54) is hoofd van de afdeling documentaires van de NPS en verantwoordelijk voor de wekelijkse programma's Het uur van de wolf en Dokwerk. Bij elkaar jaarlijks honderd documentaires, waarvan 65 van de NPS.

'Alcatel praat met Lucent over fusie'
De technologieconcerns Alcatel en Lucent praten over een mogelijke fusie. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gisteren. Het bericht komt nadat het Franse concern de vorige dag bevestigde een bod van 6 miljard dollar (14,6 miljard gulden) te hebben gedaan op de glasvezelactiviteiten van het Amerikaanse Lucent. Het verlieslijdende Lucent zou open staan voor een fusie op basis van gelijkwaardigheid. (ANP)

Winstdaling Sony valt nog mee
Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft in het eind maart afgesloten boekjaar een 86 procent lagere nettowinst behaald van 17 miljard yen (circa 390 miljoen gulden). Dit resultaat is beter dan verwacht - in januari maakte het bedrijf teleurstellende resultaten over het derde kwartaal bekend. (Reuters)

TSMC ziet winst fors dalen
Chipproducent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), voor ongeveer 25 procent in handen van Philips, heeft in het eerste kwartaal van 2001 de een nettowinst zien dalen met 17 procent tot circa 277 miljoen euro (609 miljoen gulden). Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2000 is er zelfs sprake van een daling met 60,8 procent. Het concern wijt dit mindere resultaat aan de zwakke halfgeleidersmarkt. (ANP)


Verkiezingen waar dan ook ter wereld kunnen online gevolgd worden. De website Elections around the world geeft tussenstanden en uitslagen. Daarnaast geeft de site uitleg over de verschillende politieke stromingen en over de staatsinrichting van praktisch alle landen ter wereld. Voor meer informatie linkt de site naar verschillende databases, websites van parlementen en van politieke partijen. Die laatste zijn zowel op land als op stroming te vinden. Op een kalender is te zien waar de eerstvolgende nationale verkiezingen gehouden worden.
(www.agora.stm.it/elections)

NRC Webpagina's
28 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad