U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Geoefend balsemer van Duitse ziel
Duitsland ging Nederland voor in het eren van Rudi Carrell. Kan het zijn dat de rel die de tv-miljonair in 1987 veroorzaakte en minister Van den Broek in de problemen bracht, oorzaak is van de vertraging?

'Het loopt vast met een sisser af'
Uit Rusland komen berichten over toenemende druk van het Kremlin op de media. Derk Sauer erkent dat er problemen zijn. Maar die zijn lang niet zo groot als het Westerse publiek wordt voorgeschoteld.

Buitenlands eigendom pers beperkt
De Doema, de Russische Tweede Kamer, heeft gisteren een wetsvoorstel aangenomen om het buitenlandse aandeel in Russische media te beperken tot minder dan vijftig procent. Vóór stemden 323 afgevaardigden, tegen 22. De mediawet heeft de steun van de communisten, de nationalisten en Eenheid, de partij van het Kremlin.

Microsoft verspreidt virus FunLove
Twee websites van software-ontwikkelaar Microsoft hebben meegeholpen een virus te verspreiden. Het virus 'FunLove' was eind vorige week ongeveer 24 uur aanwezig op de websites van betaaldiensten Premier Support en Gold Certified Partner. FunLove richt vooral schade toe aan Windows NT- netwerken voor bedrijven.

God en zijn gelovers
De recensies van de preview-versie waren lovend. Maar belangstellende gamers moesten nog maanden wachten tot Black & White in de winkels lag. Het team van gamemaker Peter Molyneux, die ook Populous, Theme Park en Powermonger maakte, had zulke hoge eisen aan zichzelf gesteld dat ze na de preview nog lang bezig zijn geweest om het spel technisch perfect te krijgen. Na drie jaar ontwikkelen is het spel dan eindelijk begin april verschenen.

KPN Mobile start UMTS-netwerk
KPN Mobile heeft Lucent en Ericsson de opdracht gegeven voor de aanleg van een UMTS-netwerk in Duitsland, Nederland en België. In de eerste twee jaar is met het contract 200 miljoen euro (440 miljoen gulden) gemoeid. Eind 2002 moet de eerste fase van de aanleg zijn volbracht. Dat heeft de mobiele poot van KPN vandaag bekendgemaakt. Via het UMTS-netwerk is snel internet via de mobiele telefoon mogelijk. (ANP)

Gebruik Napster daalt 20 procent
Het aantal internetters dat gebruik maakt van de diensten van de Amerikaanse muziekuitwisseldienst Napster is de laatste maanden met ongeveer 20 procent gedaald. De daling zette in toen de rechtbank Napster dwong te voorkomen dat mensen muziekbestanden uitwisselen zonder er auteursrechten over te betalen. Volgens onderzoeksbureau Jupiter Media Metrix gebruikten 12 miljoen mensen in maart Napster, tegen 15 miljoen in februari. (Reuters)

Standaard voor mobiel chatten
Het Zweedse Ericsson, het Amerikaanse Motorola en het Finse Nokia werken aan een standaard voor 'real time' berichten op mobiele telefoons. Dit hebben drie grootste fabrikanten van mobiele telecomapparatuur gisteren bekendgemaakt. Een van de voordelen van een standaard voor 'instant messaging' (IM) is dat gebruikers kunnen zien wie van hun contacten tegelijkertijd online is. Zo kunnen ze met hun zaktelefoons rechtstreeks 'chatten'. (ANP)

WorldCom ziet nettowinst dalen
Bij het Amerikaanse telecomconcern WorldCom is de nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald met 49 procent tot 610 miljoen dollar (1,48 miljard gulden). Het concern schrijft dat vooral toe aan kosten voor recente ontslagen en aan schommelingen in wisselkoersen. De daling is conform de verwachtingen. De omzet steeg van 9,6 naar 9,7 miljard dollar. (AP)


Even kijken wat voor weer het is in Edinburgh, of wat de gedetineerden in de cel van Maricopa County Jail uitvoeren? Geen probleem. Webcams reduceren de wereld tot een dorp en registreren 24 uur per dag verkeersopstoppingen, bekende bezienswaardigheden maar ook het dagelijkse leven van gewone en ongewone mensen in de hele wereld. Webcam.com is een handige gids met verwijzingen naar duizenden webcams wereldwijd.

(www.webcam.com)

NRC Webpagina's
27 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad