U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Berlusconi's hagiografie huis-aan-huis
Met een glamourtijdschrift over zijn leven, dat huis-aan-huis wordt verspreid, tracht Silvio Berlusconi kiezers te trekken. Kosten: 20 tot 40 miljoen gulden.

Strebertje Docomo strandt
De beslissing van het Japanse NTT Docomo om de lancering van mobiel internetten uit te stellen is niet per se slecht nieuws voor de telecomsector. NTT Docomo had de lat heel hoog gelegd.

Fabriek Motorola in Schotland dicht
Het Amerikaanse telecombedrijf Motorola sluit zijn grootste Britse vestiging, een fabriek voor mobiele telefoons in Schotland, met het verlies van alle 3.100 arbeidsplaatsen.

Amazon: winst naakt
De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft voor het eerst operationele winst in het vizier. In het laatste kwartaal van dit jaar moet het zover zijn. Sinds de oprichting in 1995 heeft Amazon nog nooit zwarte cijfers geschreven.

Vergaderen of vechten
Terwijl in Zuid-Europa de Italiaanse publieke omroep Rai deze week haar dertiende themakanaal (Rai Med, gericht op de mediterrane wereld en deels in het Arabisch) lanceert en kort geleden het Internet-aanbod structureel vernieuwde, vergadert de Nederlandse publieke omroep wederom over communities, prioriteiten en andere aspecten van een te volgen mediastrategie. In mei zullen volgens een NOS-woordvoerder twee werkgroepen rapporteren over mogelijkheden voor themazenders en internetstrategieën. De aanleiding daarvan vormt een in februari verschenen rapportage van onderzoeksbureau McKinsey over de toekomstmogelijkheden van de publieke omroep.

IBM koopt softwarebedrijf
Het Amerikaanse computerconcern IBM heeft heeft Informix gekocht voor 1 miljard dollar (2,45 miljard gulden) in contanten. Deze fabrikant van software voor het beheer van databases was tot halverwege de jaren negentig een van de grootste rivalen van Oracle, 's werelds grootste leverancier van databasesoftware. (Reuters)

AT&T boekt fors kwartaalverlies
AT&T, de Amerikaanse telefoongigant, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 366 miljoen dollar (897 miljoen gulden), na een winst van 1,74 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Oorzaak was vooral een eenmalige bate van 739 miljoen dollar. De omzet nam toe met 5,4 procent tot 16,76 miljard dollar. De cijfers waren iets beter dan analisten verwachtten. In het lopende kwartaal zullen de resultaten naar verwachting tegenvallen. (AP)


In de meeste geschiedenisboeken komt het niet voor, maar tussen Nederland en België lag ooit een apart land met een eigen munt, eigen postzegels en een eigen volkslied. Neutraal Moresnet (334 hectare), telde 2500 inwoners en was slechts een kort leven gegund. Hoe het land ontstond, waar het precies lag en waarom het nu niet meer bestaat, is te lezen op een rijk geïllustreerde site in verschillende talen.
(home.hccnet.nl/c.damen)

NRC Webpagina's
25 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad