U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Gesprek met een aantal deskundigen over Nederland als drugsland. Verder aandacht voor de conferentie 'Werken in digitaal Nederland' en de gevolgen van de informatie- en communicatietechnologie. 747AM, 14.02-15.00u.

Faz favor. In deze laatste aflevering van een korte serie over Portugal komt onder anderen de in Nederland opgegroeide fado-zangeres Mónica Triga aan het woord. 747AM, 15.02-16.00u.

Opium. Aandacht voor de nieuwe vertaling van Lof der zotheid van Erasmus door Harm-Jan van Dam en het boek De mensheid zij geprezen van Arnon Grunberg waarin hij in dezelfde toon een verdedigingsrede van de mens geeft. Ook praat Thomas Verbogt over zijn nieuwe boek Onze dagen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Simek 's nachts. Gesprek met priester en essayist Huub Oosterhuis, oprichter van cultureel centrum de Rode Hoed in Amsterdam waar hij nog elke zondag kerkdiensten voor de Amsterdamse studentenecclesia verzorgt. Radio 1, 0.04-1.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer ganzendeskundige Bart Ebbinge over de mogelijkheid dat vogels de verspreiders zijn van het mond- en klauwzeervirus en de grote demonstratie in Den Haag tegen het door MKZ veroorzaakte dierenleed. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van de historicus H.W. von der Dunk een gesprek met Reimer Strikwerda (auteur van diverse boeken over het stamboekvee) over het Fries stamboekvee naar aanleiding van de MKZ- uitbraak in Friesland. Verder het dit jaar gevierde 275-jarige bestaan van de staatsloterij en het oorlogsmuseum op Aruba. Tot slot het derde deel in een serie met portretten van middenstanders. Radio 1, 10.02- 12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat over gedwongen opname van psychiatrische patiënten tussen het Tweede-Kamerlid voor de PvdA Annet van der Hoek en psychiater Peter Hanneman. Ook vertelt theatermaker Jan Willems over zijn ervaringen met geweld in de Gazastrook. 747AM, 13.02-15.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst Sybrand van Hulst over de nieuwe wet op inlichtingen en veiligheidsdiensten en nieuwe bevoegdheden in het buitenland. Radio 1, 13.20-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met Angela Groothuizen die onder meer vertelt over haar rol in de speelfilm The hermit of Amsterdam. Ook verboden dansmuziek uit de bezettingstijd. Radio 2, 16.02- 18.00u.

Uit het nieuws. Oud-Kamerlid en voormalig topambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken Henk Molleman gaat in op de minderhedenproblematiek. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Met o.a. aandacht voor de expositie Hel en hemel van de Engelse filmmaker Peter Greenaway in het Groninger Museum. 747AM, 23.02-24.00u.

NRC Webpagina's
21 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad