U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kolonie onverschrokken soldaatjes
Voor filmmaker Josephine Hamming vormt de mierenkolonie een directe afspiegeling van de menselijke maatschappij. In haar documentaire The War of the Ants toont ze het wel wee van de rode bosmier. ,,Het zijn dan wel mieren die ik film, maar het gáát over mensen.''

Van den Bergh van VNU over tegenwind op de beurs
Uitgever VNU neemt binnenkort afscheid van de Libelle en de Margriet, de wortels van het het bedrijf. Maar de nieuwe voorzitter Rob van den Bergh, die vorig jaar Joep Brentjens opvolgde, moet eerst nog een koper vinden. ,,We hebben het economisch klimaat niet mee.''

Executie op internet gaat niet door
De executie van Timothy McVeigh, ter dood veroordeeld vanwege de aanslag in 1995 op een overheidsgebouw in Oklahoma City, zal niet op internet te volgen zijn.

Mitsubishi en Motorola gaan samenwerken
Het Japanse Mitsubishi Electric onderhandelt met het Amerikaanse Motorola over samenwerking op het gebied van mobiele telefoons, zo meldt de Japanse krant Nihon Keizai Shimbun. De twee concerns zouden eind dit jaar een gezamenlijke onderneming in Noord-Amerika vestigen. (ANP)

A&T voorziet winstdaling
Het Amerikaanse telecom- en kabelconcern AT&T verwacht in het eerste kwartaal 280 tot 320 miljoen dollar (697 tot 797 miljoen gulden) minder nettowinst te boeken. Dit komt door financiële problemen bij internetaanbieder Excite@Home, waarin AT&T een belang van 23 procent heeft. (ANP)


Wie de wijntips uit de gisteren in deze rubriek besproken nieuwsbrief (www.mybutler.nl) heeft opgevolgd en zich vandaag niet al te best voelt, kan nu de wijze raad van de makers van de site Hungover opvolgen. Deze Australische heren beweren namelijk de beste remedies tegen katers te hebben. Niet verwonderlijk is veel water drinken nog steeds favoriet. Wie helemaal niet meer weet wat hij gisteren heeft gedronken, kan zijn geheugen laten testen. En wie een kater liever voorkomt dan geneest, kan lezen welk drankje het minst 'katergevoelig' is.
(www.hungover.net)

NRC Webpagina's
21 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad