U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Executie op internet gaat niet door


INDIANAPOLIS, 21 APRIL. De executie van Timothy McVeigh, ter dood veroordeeld vanwege de aanslag in 1995 op een overheidsgebouw in Oklahoma City, zal niet op internet te volgen zijn.

Een Amerikaans internetbedrijf voor 'voyeuristische' websites had het verzoek ingediend om een camera in de executieruimte te hangen op 16 mei, de dag dat McVeigh een dodelijke injectie toegediend krijgt. Voor 1,95 dollar hadden websurfers wereldwijd de executie in Indiana's Terre Haute gevangenis dan kunnen aanschouwen.

Volgens de advocaat van het bedrijf, Entertainment Network, wees een rechter het verzoek af omdat een live executie op internet nooit eerder is vertoond. ,,Met alle respect, dat is nou precies waar het ons om te doen is'', aldus de advocaat.

Zij die de bomaanslag hebben overleefd en nabestaanden van de 186 slachtoffers mogen de executie wèl zien. Dit werd vorige week beslist. Bij wijze van hoge uitzondering mogen 285 mensen via een gesloten cameracircuit toekijken hoe McVeigh aan zijn einde komt. Slechts tien 'gelukkigen' kunnen aanschuiven op de publieksbank van de executiekamer. (Reuters, AP)

NRC Webpagina's
21 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad