U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Strafzaak flopt door publicatie
Hoofdredacteur Colin Myler van de Britse zondagskrant Sunday Mirror heeft ontslag genomen, nadat zijn krant een artikel publiceerde waardoor een strafproces ongeldig werd. Myler noemde de publicatie gisteren "een ernstige inschattingsfout".

Omstreden Duitse aanpak van neonazi-sites
Mogen onwettige uitlatingen worden bestreden met onwettige middelen? De Duitse regering heeft zo genoeg van internetsites met een neonazistisch karakter dat ze er hacker-methoden tegen wil inzetten.

Arbitrage bij ruzie met internetshops
De grote Nederlandse winkelketens die verkopen via internet stellen een onafhankelijke geschillencommissie in die moet oordelen over conflicten met consumenten. Hierdoor moet de consument vertrouwen krijgen in internettransacties en betrouwbare bedrijven kunnen onderscheiden van malafide aanbieders.

Onderuit met chips en een biertje
Het jaar 2001 wordt het jaar van de waarheid voor Dick van der Graaf. De directeur van de Holland Media Groep staat een zware taak te wachten. Bij RTL4 dat eindelijk eens winst moet gaan maken; bij RTL5 dat een financieel-economisch kanaal wordt en bij het nieuwe Veronica, 'Yorin': "Over een nieuwe naam worden altijd grappen gemaakt."

Broedse wezentjes
Leven creëren op de pc - dat was de grote droom van programmeur Steve Grand. Hij programmeerde kniegewrichten, virtueel DNA, hersens, neuronen, spierweefsel en speelgoed. Het resultaat is het spel Creatures met wezentjes genaamd Norns. Ze kunnen praten, eten, spelen, lachen, leren en zich voortplanten.

Tv-maker Frequin aangehouden
De politie heeft gistermiddag tv-maker Willibrord Frequin aangehouden bij het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk. Frequin was met een filmploeg beelden aan het maken van de apen die in het BPRC worden gehouden. De SBS-coryfee werd na drie uur weer vrijgelaten. Hij wordt mogelijk alleen vervolgd voor het betreden van verboden terrein, aldus de politie. De gemaakte video-opnamen werden aanvankelijk inbeslaggenomen, maar Frequin kreeg ze terug bij zijn vrijlating. Hij gaat het gebruiken in de televisie-uitzending van aanstaande maandag. (ANP)

Website voor homoseksuelen
Een hof van beroep in Egypte heeft gisteren de straffen verminderd die tegen twee mannen waren uitgesproken wegens het opzetten van een website voor homoseksuelen. De mannen, die schuldig waren bevonden aan indecent gedrag, kregen in plaats van respectievelijk 15 en drie maanden nu 3 maanden en een boete van 27 dollar. Op hun site publiceerden de mannen kleine annonces voor homoseksuelen. Ze werden vorige maand opgepakt toen ze een ontmoeting hadden met twee sjeiks uit het Golfgebied. (AFP)

Bezorger Kozmo sluit deuren
De Amerikaanse bezorgservice Kozmo is failliet en sluit haar deuren. Het internetbedrijf dat razendsnel in grote steden kleine bestellingen thuis bezorgde, ontslaat 1.100 werknemers. Kozmo onderscheidde zich van andere internetbezorgers door te garanderen dat de via internet of de telefoon bestelde producten binnen een uur per koerier geleverd zouden worden. Het bedrijf richtte zich vooral op de verhuur van video's en de verkoop van producten als frisdranken, ijs en kleine snacks.

Max Pam verliest kort geding
Journalist Max Pam heeft een kort geding verloren dat hij had aangespannen tegen PCM Uitgevers, eigenaar van NRC Handelsblad. Pam eiste een vergoeding van 90.000 gulden voor het schenden van zijn auteursrecht bij verkoop door PCM van zijn stukken aan databanken. De rechter vond de zaak niet spoedeisend en verwees naar lopende onderhandelingen over de hoogte van een vergoeding tussen PCM en een associatie van freelancers.

Tiscali koopt Planet-interkom
Het Italiaanse internetbedrijf Tiscali heeft de Duitse internetaanbieder Planet-Interkom overgenomen van Viag Interkom voor 77,1 miljoen euro (170 miljoen gulden) in contanten en aandelen. Door de transactie krijgt Viag Interkom een belang van 1,2 procent in Tiscali. (AP)

Chello komt met prijsverhoging
Internetaanbieder Chello voert een forse prijsverhoging door. Een abonnement bij de dochter van kabelbedrijf UPC kost vanaf 1 mei maandelijks 99,95 gulden. Dat is een verhoging van 10 gulden. (ANP)

New York Times schrapt banen
The New York Times, eigenaar van onder meer het gelijknamige dagblad, gaat bij alle divisies banen schrappen om kosten te besparen. (AFP)


De Tweede Kamer heeft nog steeds geen moderne site op internet. De Eerste Kamer (www.eerstekamer.nl) daarentegen heeft in 1999 al een prijs gewonnen voor 'beste overheidssite'. De Eerste Kamer op internet is modern en veelzijdig. Vergaderingen zijn bijvoorbeeld via internet te beluisteren. Onlangs is de site op enkele punten weer verbeterd. De Tweede Kamer moet het nog altijd doen met een saaie en weinig dynamische site op www.parlement.nl.

NRC Webpagina's
13 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad