U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Alleen ruimen helpt tegen MKZ
Alleen het preventief ruimen van vee op grote schaal kan de MKZ-epidemie snel de kop indrukken. Zelfs als er alleen sprake is van een verdenking, moet dat in een ring van ten minste anderhalve kilometer gebeuren.

Toerisme lijdt onder MKZ
De Nederlandse toeristensector verwacht tijdens het paasweekeinde 30 procent minder toeristen in en rond de driehoek Apeldoorn-Deventer- Zwolle, het gebied waar mond- en klauwzeer is vastgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van Toerisme Recreatie Nederland (TRN). Het onder het bedrijfsleven gehouden onderzoek is uitgevoerd voordat mond- en klauwzeer in Friesland vastgesteld werd.

Strafzaak flopt door publicatie
Hoofdredacteur Colin Myler van de Britse zondagskrant Sunday Mirror heeft ontslag genomen, nadat zijn krant een artikel publiceerde waardoor een strafproces ongeldig werd. Myler noemde de publicatie gisteren "een ernstige inschattingsfout".

Akkoord over afkoelingsperiode in NS-conflict
Alle partijen in het NS-conflict over het 'rondje om de kerk' hebben ingestemd met de afkoelingsperiode die minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft voorgesteld. Netelenbos vreesde dat anders de zaak zou escaleren.

J.J. Bulte naar Edam-Volendam
Oud-burgemeester J.J. Bulte van Langedijk wordt interim-burgemeester van Edam-Volendam. Dat zou de commissaris der Koningin in Noord-Holland, J. van Kemenade, vanmiddag bekendmaken. De CDA'er Bulte (1937) volgt zijn partijgenoot F. IJsselmuiden op. Bulte schreef in 1998 een rapport over vrijwilligers bij de brandweer.

Jus d'orange blijkt explosief
Frisdrankenproducent Vrumona heeft vanochtend gewaarschuwd voor explosiegevaar van de glazen literflessen jus d'orange van het merk Royal Club Fruits de Pays. Het bedrijf is een terughaalactie begonnen.

Hongerstaker in Turkije overleden
Vanochtend is de dood gemeld van de tiende Turkse gevangene als gevolg van een hongerstaking uit protest tegen de hervorming van het Turkse gevangeniswezen.

Partijen in Rusland fuseren
De partij Vaderland/Heel Rusland heeft gisteren een fusie aangekondigd met Eenheid, de partij van president Poetin.

FC Twente wint van Vitesse
FC Twente heeft zich gisteren in Arnhem geplaatst voor de finale van het nationale bekertoernooi. Daarin speelt Twente tegen PSV. Na 120 minuten was de wedstrijd tegen Vitesse onbeslist (0-0), maar Twente won via strafschoppen.

TVM neemt schaatsers over
De commerciële schaatsploeg van TVM neemt na de Olympische Winterspelen van volgend jaar in Salt Lake City een groot deel van de ploeg van de schaatsbond over.

Guur
Vannacht lichte tot matige vorst. Morgen af en toe zon, 's middags vanuit het westen regen. Maxima 5 tot 8 graden. Zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: wisselvallig en guur. Temperatuur 7 graden, 's nachts 3 graden.


NRC Webpagina's
13 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad