U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
FNV Bondgenoten

VVMC

NS


Treinverkeer grotendeels plat

UTRECHT, 5 APR. Het treinverkeer in Nederland ligt grotendeels plat. Tussen de vier grote steden rijden mondjesmaat stoptreinen, maar in het hele land zijn de intercity's donderdagochtend niet eens vertrokken.

In grote delen van het land wordt zelfs het streven van een of twee stoptreinen per uur per traject niet gehaald. ,,Er rijden op dit moment slechts zeer onregelmatig enkele stoptreinen'', zo liet een woordvoerder van de centrale verkeersleiding van de Nederlandse Spoorwegen weten. In Noord-Holland, noordelijk van Uitgeest, is momenteel van treinverkeer geen sprake meer. Ook op de routes Den Haag-Hofplein (Rotterdam), Rotterdam-Hoek van Holland en Tiel-Arnhem ligt alles stil. Eenzelfde situatie dreigt ten zuiden van de lijn Eindhoven-Venlo.

In het noorden van het land en in de Achterhoek merken de reizigers nauwelijks iets van de staking. Het personeel van de twee regionale vervoerders (NoordNed en Syntus) doet niet mee aan de acties.

De internationale treinen ondervinden geen hinder van de treinstaking. De treinen naar Keulen en Zwitserland en de Beneluxtreinen rijden gewoon. Van de vijf Thalys-treinen naar Parijs is er een uitgevallen. Ook de trein van Schiphol naar Berlijn valt uit, omdat die onder het binnenlandse dienstrooster van de NS valt.

Ook het goederenvervoer heeft geen last van de acties. Railion, de belangrijkste goederenvervoerder over het spoor, maakt geen deel meer uit van de NS. De machinisten werken dan ook gewoon door. (ANP)


Zie ook:

Eind deze week mogelijk toch treinstakingen (3 april 2001)
NS is, voorlopig, de winnaar (2 april 2001)
Spoorstaking afgeblazen (2 april 2001)
Dienstrooster splijt NS en bonden (30 maart 2001)
Machinisten en conducteurs NS staken maandag

NRC Webpagina's
5 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad