U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor het theaterstuk over de in Zweden overleden, populaire Nederlandse troubadour Cornelis Vreeswijk met Jules Croiset in de hoofdrol. Tevens een gesprek met de advocaat van de voormalige Servische leider Milosevic. Ned.2, 18.20-19.05u.

Netwerk. Reportage over de Marokkaanse oudercoördinator Mustapha Khaddari die door de Amsterdamse J.P. Coenschool is aangesteld om allochtone ouders meer bij het onderwijs van hun kinderen te betrekken. Na twee jaar scoort de zwarte basisschool boven het landelijke gemiddelde bij de CITO-toets. Ned.1, 20.29-20. 58u.

Nova. Reportage over het conflict tussen China en de VS over het 24-koppige spionagevliegtuig dat een gedwongen noodlanding op het Chinese eiland Hainan moest maken na een botsing met een Chinees gevechtstoestel. Verder aandacht voor een nieuwe film over de Cubacrisis van 1962 toen de Amerikaanse president John F. Kennedy en Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov tegenover elkaar stonden. Als derde onderwerp de lange duur van de MKZ-onderzoeken. Ned.3, 22.25-22.53u.

DOCUMENTAIRES

De ontdekking. In deze aflevering gaat het over het broeikasgas, het verzurende stikstofoxide, dat voorkomt in de smog die boven grote steden hangt. Het gas kan, mits goed gebruikt, ook een grote genezende werking hebben. Ned. 3, 19.00-19.30u.

Noorderlicht. Aandacht voor het wetenschappelijk onderzoek in Wageningen naar de communicatie tussen plant, insect en roofinsect. Professor Marcel Dicke, en tomoloog, is een van de eerste onderzoekers die dit heeft aangetoond. Iedere plant die door een insect wordt aangevreten zendt als het ware SOS-geursignalen uit. Ned.3, 20.30-21.00u.

Het algemeen belang. Veertiende aflevering in een serie over veranderingen in straat, wijk of dorp belicht de mogelijke komst van een woonwagen in Nijkerk. Ned.3, 21.00-21.30u.

Het andere gezicht. Portret van Hans van Heijningen, initiatiefnemer van Uitzendbureau Zwartwerk waar uitgeprocedeerde asielzoekers illegaal toch een baantje kunnen krijgen. Van Heijningen verzet zich hiermee tegen het overheidsbeleid asielzoekers minder gemakkelijk toe te laten. Ned.1, 21.46-22. 10u.

PRAATPROGRAMMA

Het elfde uur. Televisie-presentatrice en royalty-reporter Maartje van Weegen praat over de verloving van Willem-Alexander en Máxima. Verder de vegetarische dominee Hans Bouma die meent dat het eten van vlees in deze tijden van mond- en klauwzeer zondig is en plattelandsdokter Hans van der Steen over de EO-serie die vrijdag 13 april weer begint. Ned.1, 20.58-21.46u.

Barend & Van Dorp. Onder meer een gesprek met de directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam Rudi Fuchs. RTL4, 22.45-23.45u.

Theo onder dak. Columnist en filmregisseur Theo van Gogh nodigt zichzelf bij een bekende Nederlander uit voor een indringend gesprek. Vanavond zijn de 'slachtoffers' - onder wie presentatrices Caroline Tensen en Mireille Bekooy - aan de beurt. Voor elk uur dat zij met hem spreken, wordt geld naar een charitatieve instelling overgemaakt. Yorin, 22.55-23.25u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de wedstrijd Manchester United-Bayern München in de Champions League. Na deze wedstrijd een samenvatting van de wedstrijd Galatasaray-Real tegen Madrid. Ned.2, 20.25-23. 45u.

KUNST

Pitch. Zie tv-vooraf. Ned.3, 23.07-23.58u.

FILM

Les femmes s'en balancent (Bernard Borderie, 1953, Frankrijk). Misdaadfilm met Eddie Constantine als Lemmy Caution. TV5, 18.15-20.00u.

Boomerang (Reginald Hudlin, 1992, VS). Narcistisch en stupide komisch vehikel voor superster Eddie Murphy. Alle vrouwen proberen deze yuppie-hengst te verleiden. Ook met Halle Berry, Grace Jones. SBS6, 20.30-22.40u., met reclame.

The Flamingo Kid (Garry Marshall, 1984, VS). In 1963 gesitueerde adolescenten tragikomedie onderscheidt zich gunstig van meeste genregenoten, alleen al omdat seks dit keer niet de hoogste prioriteit geniet. Loodgieterszoon Matt Dillon heeft zomerbaantje in strandpaviljoen en ruilt zijn studieplannen in voor ideologie van autohandelaar Richard Crenna. Yorin, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

The Real Blonde (Tom DiCillo, 1997, VS). Regisseur van Living in Oblivion maakte een betrekkelijk oppervlakkige satire over de Newyorkse reclame- en soapwereld. Met Matthew Modine als snobistische, werkloze acteur en een bijrol van Kathleen Turner als casting agent. ZDF, 0.20-2.00u., nagesynchr.

Mother's Boys (Yves Simoneau, 1993, VS). Nogal belachelijke thriller waarin Jamie Lee Curtis haar haaibaaitalent mag aanwenden voor rol van weggelopen moeder die haar kinderen komt opeisen en met feministische drogredenen wraak neemt op hun vader en diens nieuwe vriendin. Met Vanessa Redgrave als haar zachtaardige moeder. BBC1, 0.35-2.05u.

The Return of Tommy Tricker (Michael Rubbo, 1994, Canada). Vervolgfilm over tot postzegelformaat verkleinde jongen. Morgen, Ketnet, 9.00-10.35u.

The Island at the Top of the World (Robert Stevenson, 1974, VS). Jeugdfilm uit de Disney-studio over een rijke Engelsman die begin deze eeuw op Antarctica naar verloren zoon zoekt. Morgen, BBC2, 12.00-13.30u.

The Bad News Bears (Michael Ritchie, 1976, VS). Onderhoudende komedie over een jeugdteam van grofgebekte honkballertjes. Met Walter Matthau als drankzuchtige coach en Tatum O'Neal als pitcher. Morgen, SBS6, 13.25-15.05u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
3 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad