U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Spanning China en VS loopt verder op
Het conflict tussen de Verenigde Staten en China over een Amerikaans spionagevliegtuig dat zondag botste met een Chinees gevechtstoestel en daarna landde op een Chinees eiland, is verder geëscaleerd.

Schietpartij in hartje Rotterdam
In het centrum van Rotterdam heeft een nog onbekende man gisteren aan het begin van de avond twee keer een machinepistool leeggeschoten na een woordenwisseling op straat. Bij de schietpartij, waarbij zeker veertig schoten zijn gelost, werd een 30-jarige man in het hoofd geraakt. Hij ligt in kritieke toestand in het Dijkzigtziekenhuis. Een 36-jarige man raakte lichtgewond door een schampschot.

Eind deze week mogelijk toch treinstakingen
Treinreizigers kunnen eind deze week stakingen bij de spoorwegen verwachten. De vakbond FNV Bondgenoten handhaaft een ultimatum dat vrijdagavond aan de NS-directie is gesteld. Als NS niet voor morgenavond zes uur besluit het omstreden nieuwe dienstrooster per 10 juni uit te stellen, dan gaan voor donderdag en vrijdag aangekondigde treinstakingen door.

VS hervatten steun voor Joegoslavië
De Joegoslavische regering blijft in aanmerking komen voor Amerikaanse hulp. Dat besloot Washington gisteren, een dag na de arrestatie van ex- president Milosevic. Deze heeft gisteren toegegeven dat hij in het geheim de Servische opstanden in Kroatië en Bosnië heeft helpen financieren.

Liter melk wordt dubbeltje duurder
De prijs van een pak melk of karnemelk wordt met ingang van maandag verhoogd met een 'boerentoeslag' van een dubbeltje per liter. De toeslag geldt twee maanden en komt ten goede aan de melkveehouders, die zijn getroffen door de mond- en klauwzeercrisis.

Vrijwel zeker MKZ in Gronau
Voor het eerst is in Duitsland een "ernstige verdenking" van mond- en klauwzeer (MKZ) vastgesteld. Het gaat om een varkenshouderij in Gronau, vlak over de Nederlandse grens.

Afwijkingen bij baby's nemen toe
Vergeleken met het buitenland kent Nederland een groeiend aantal vroeggeboorten en baby's met een laag geboortegewicht en aangeboren afwijkingen. Dit schrijft minister Borst (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

Turkse president op staatsbezoek
De Turkse president Ahmet Necdet Sezer is vanochtend op vliegveld Valkenburg aangekomen voor een driedaags staatsbezoek aan Nederland. In gezelschap van koningin Beatrix legde hij vanmiddag een krans bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

Senaat: beperk geld campagnes
De Senaat van de Verenigde Staten heeft de financiering van politieke campagnes aan banden gelegd. Met 59 tegen 41 stemmen werd een wet van die strekking aanvaard.

Misbruik subsidie
Het ministerie van Sociale Zaken en de Arbeidsvoorziening zijn verantwoordelijk voor het onrechtmatig gebruikmaken van Europese subsidiegelden. Het gaat om zeker 250 miljoen gulden.

Buien
Vannacht en morgenochtend regen. 's Middags af en toe zon, maar ook een bui. Maxima 11 tot 13 graden bij een vrij krachtige tot harde wind, uit zuid tot zuidwest. Vooruitzichten tot en met zondag: Veel bewolking met een paar buien, maar soms ook wat zon. Normale temperaturen.


NRC Webpagina's
3 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad