U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Veronica wordt 'Yorin'
Naast het podium hangt een doek over een rechthoek. De party-tent van De Boer op het parkeerterrein van de Holland Media Groep in Hilversum is om elf uur gevuld met zo'n 200 personeelsleden en journalisten. Wat wordt de nieuwe naam van Veronica?

UPC vindt in Duitsland partner
Kabelbedrijf UPC en de Duitse branchegenoot Primacom hebben overeenstemming bereikt over het samenvoegen van de activiteiten in Duitsland. Dat hebben beide bedrijven vanochtend bekendgemaakt.

Belgisch KPN Orange wil einde aan 'luxe- periode'
KPN Orange, het Belgische dochterbedrijf van KPN, gaat met bezuinigingen een bijdrage leveren aan het verlichten van de schuldenlast van het moederbedrijf. Volgens bestuursvoorzitter Yves Farjot kan er bij KPN Orange 10 procent worden bespaard op arbeidskosten en door uitstel van bepaalde investeringen.

Leermomenten
Voor PvdA-fractieleider Melkert is de vrijdagavond heilig en dus zal hij morgenavond niet aanwezig zijn in De Balie in Amsterdam waar, in het kader van het vierde filmfestival van Amnesty International, films over het vergeten verleden van Argentinië worden vertoond. Ook de indrukwekkende film La historia oficial, meldt VN. Juist Melkert, volgens wie 'De PvdA al vijfentwintig jaar achter de moeders van de Plaza de Mayo staat', zou volgens de organisatoren acte de présence moeten geven. De suggestie dat hij wel tijd zou hebben gemaakt voor Nova of Netwerk noemt Melkerts woordvoerster in VN 'echt onzin' - toch maar even kijken morgenavond.

Digitale kluis voor burgers
Burgers moeten op internet een 'digitale kluis' krijgen waarin hun persoonsgegevens worden opgeborgen. Dat adviseert een commissie onder leiding van prof. Snellen aan minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid). De commissie Zij wil dat iedere Nederlander een persoonlijke pagina krijgt op de website van de gemeente. In deze 'digitale kluis' zijn basisgegevens als naam, adres en sofinummer te vinden. Burgers kunnen zelf gegevens toevoegen, bijvoorbeeld over hun financiën of hun gezondheid. Overheidsinstellingen kunnen de informatie dan makkelijk opvragen. (ANP)

Uitstel publicatie cijfers Ring Rosa
Softwarebedrijf Ring Rosa stelt de publicatie van zijn jaarcijfers uit in verband met een belangrijke zakelijke transactie van strategische en financiële aard, zo meldde het bedrijf gisteren. In plaats van morgen komt Ring Rosa pas 20 april met de resultaten van het afgelopen jaar. Nadere details over de transactie worden pas na afronding gemeld. (ANP)


Jomanda gaf al geen healings meer in Tiel en nu heeft Radio Noordzee, waar het medium elke zondagavond een eigen programma had, haar ook nog eens de wacht aangezegd. Maar gelukkig is er internet. Op haar eigen website blijft Jomanda ('lady of the light') vrolijk instralen wat u graag ingestraald wil hebben. U vraagt, zij draait. U kunt er zelfs een 'healingreis' met Jomanda naar Kroatië boeken.
www.jomanda.nl

NRC Webpagina's
29 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad