U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Veronica wordt 'Yorin'

Door een onzer redacteuren
HILVERSUM, 29 MAART. Naast het podium hangt een doek over een rechthoek. De party-tent van De Boer op het parkeerterrein van de Holland Media Groep in Hilversum is om elf uur gevuld met zo'n 200 personeelsleden en journalisten. Wat wordt de nieuwe naam van Veronica?

Vorige week verbood de rechter Me als naam omdat het te veel leek op de merken van het kledingbedrijf WE. Daarom moest HMG het noodplan met de reservenaam in werking stellen. Het bestaan van een alternatief is steeds ontkend om de kansen in de rechtzaak niet te verkleinen, aldus topman Dick van der Graaf van HMG. Omdat de nieuwe naam pas vandaag bekend zou worden, zijn er de afgelopen week in het hele land raadspelletjes gedaan. Een vorm van gratis aandacht en publiciteit, die Van der Graaf zeer zegt te waarderen. "What's in a name", vroeg hij zich vanochtend af in een toespraak waarin werd benadrukt dat ondanks de naamsverandering de ambities van het nieuwe Veronica hetzelfde blijven. Nog steeds moet het een 'beweging' (movement) worden met veel invloed van de kijkers en luisteraars.

En de naam? De miljoenen kostende campagne gaat gewoon volgens plan verder als op maandag 2 april de tv-zender en het radiostation worden omgedoopt tot Yorin. Van 'You're in the movement' en 'You're in control'.

NRC Webpagina's
29 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad