U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Eerste geval van MKZ op Veluwe
Het aantal met mond- en klauwzeer besmette bedrijven is vanmorgen opgelopen tot tien. Voor het eerst is een geval op de Veluwe (Kootwijkerbroek) vastgesteld. De andere twee nieuwe gevallen zijn in Oosterwolde geconstateerd. Dat heeft het ministerie van Landbouw vanmiddag bevestigd.

Machinisten en conducteurs NS staken maandag
De bond voor machinisten en conducteurs VVMC heeft voor maandag een landelijke staking van 24 uur bij de Nederlandse Spoorwegen aangekondigd. De NS-directie overweegt de acties via de rechter te laten verbieden. Inzet is de invoering van een nieuwe dienstregeling. Minister Netelenbos (Verkeer) komt zondag terug uit China, eerder dan de bedoeling was, voor spoedoverleg met de betrokkenen.

Het licht gaat aan in het lijkenhuis
Israël antwoordde gisteren met helikopteraanvallen op een reeks Palestijnse aanslagen. Chaos in Ramallah.

Piek in overvallen winkels Amsterdam
In de eerste drie maanden van dit jaar hebben georganiseerde bendes in Amsterdam dertig supermarkten, drogisterijen en slijterijen overvallen. Het is een recordaantal. Er is sprake van een "hausse", zegt adjunct- directeur R. Roorda van de brancheorganisatie voor supermarkten, het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL). Hij registreert de overvallen dagelijks en geeft ze door aan de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI).

Gelijkspel Oranje tegen Portugal
Het Nederlands elftal heeft gisteren met 2-2 gelijkgespeeld in de WK- kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. Met dit resultaat kan Oranje zich toch nog plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar in Japan en Zuid-Korea wordt gehouden.

Kamer ontevreden over compensatie kabeljauwverbod
De Tweede Kamer is ontevreden over de resultaten die staatssecretaris Faber (Visserij) in Brussel heeft geboekt ter compensatie van de schade als gevolg van het vangstverbod van kabeljauw. Faber blijkt bij Europees commissaris Fischler nul op het rekest te hebben gekregen.

'Landmacht zakt door zijn hoeven'
Het gevaar dreigt dat de Koninklijke Landmacht binnen vijf jaar "door zijn hoeven zakt" als er geen oplossing komt voor het structureel tekort aan militairen. Dit heeft de vertrekkende bevelhebber van de landmacht, luitenant-generaal Schouten, gisteren gezegd in het televisieprogramma NOVA.

CPB: jaarlijkse groei van 2,25 pct
Een volgend kabinet moet, net als het huidige, uitgaan van een "voorzichtige trendmatige" groei van 2,25 procent per jaar voor de komende vier jaar. Dat heeft directeur H. Don van het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in een vandaag verschenen publicatie.

Pronk naar Washington
De Nederlandse minister van Milieu, Jan Pronk, voert vandaag in Washington gesprekken over het besluit van de regering-Bush om niet langer mee te werken aan uitvoering van het Kyoto Protocol over het terugdringen van broeikasgassen. De Europese Unie is "bezorgd" over het besluit van de regering-Bush om daaraan niet langer mee te werken.

Pensioenfonds verkoopt vastgoed
Het pensioenfonds van Shell verkoopt zijn investeringen in onroerend goed. Het ondernemingspensioenfonds heeft voor bijna 3 miljard gulden aan beleggingen in kantoren, bedrijfspanden en woningen in Nederland en de VS.

M&S gaat fors reorganiseren
Marks & Spencer, de noodlijdende Britse warenhuisketen, sluit al zijn filialen in het buitenland, verkoopt zijn Amerikaanse belangen en ontslaat 5.000 man, van wie ook duizend bij Britse vestigingen, in een poging de verliezen te keren.

Geregeld zon
Weersverwachting voor vrijdag: Wisselend bewolkt en een enkele bui. Maxima tussen 9 en 12 graden bij een meest matige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Droger, meer zon en hogere temperaturen. Maandag en dinsdag maxima rond 17 graden.


NRC Webpagina's
29 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad