U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

ANWB staakt steun aan tv-serie
De ANWB beëindigt de samenwerking met de producent van het RTL4- programma Gevaar op de Weg. De bond voor weggebruikers zal nog wél meewerken aan de lopende serie, waarvoor nog tien uitzendingen staan gepland. In het programma worden automobilisten met een afwijkend rijgedrag gevolgd met in hun wagen aangebrachte camera's.

Reclamebedrijf True North fuseert met Interpublic
Het Amerikaanse reclameconcern Interpublic Group neemt branchegenoot True North Communications over via een aandelenruil ter waarde van 2,1 miljard dollar (f 5,1 miljard).

Miljoenen voor miljonairs-website
Serial entrepreneur Jim Clark, bekend geworden als oprichter van internetbedrijf Netscape, heeft meer dan 100 miljoen gulden kapitaal opgehaald voor zijn website myCFO, wat vrij vertaald 'mijn financieel directeur' betekent. Het bedrijf, gevestigd in Mountain View in Californië, maakte gisteren bekend dat het 45 miljoen dollar heeft binnengehaald in een nieuwe financieringsronde. Daarmee is het totaal aan investeringen opgelopen tot 90 miljoen dollar.

Reclamerubriek: Bier met afkomst
Twee archeologen in goudbruin Indiana Jones-licht. In de woestijntent staat hun buit opgesteld: een hele rij schedels die allemaal hetzelfde gat in hun voortanden vertonen. Vol verbazing nemen ze het tafereel in ogenschouw. "Hoe zou dat toch komen?" vraagt de één. De ander, die in werkelijkheid werkzaam is bij het reclamebureau waar dit spotje werd gemaakt, grijpt een flesje Dommelsch, bijt de kroonkurk eraf, neemt een slok en zegt: "Geen idee."

KPN zoekt 4,4 miljard gulden
Telecomconcern KPN schrijft een obligatielening uit ter waarde van 2 miljard euro (4,4 miljard gulden) om de looptijd van bepaalde schulden te verlengen. Van de totale schuld van KPN, ruim 22 miljard euro, moet komend jaar 4,3 miljard euro worden terugbetaald. Een deel van dit bedrag zal worden afgelost met de opbrengst van de emissie. De resterende 2,3 miljard euro wordt dit jaar wel afbetaald, aldus een woordvoerder van KPN.

SBS ziet verlies flink oplopen
SBS Broadcasting, eigenaar van de Nederlandse televisiezenders SBS 6, Net 5 en Fox 8, schrijft nog altijd rode cijfers. Vorig jaar heeft het bedrijf een verlies geleden van 80 miljoen dollar (195 miljoen gulden) tegen bijna 43 miljoen dollar een jaar eerder. In het nettoverlies zat een bijzondere last van in totaal 31 miljoen dollar. UPC heeft een belang van ongeveer een kwart in SBS Broadcasting. (ANP)


Zin om in weelde te baden, maar door een Calvinistische opvoeding toch te beschaamd om even in New York, Londen of Tokio te gaan winkelen? Dan biedt de website eLuxury uitkomst. Via deze site zijn onder meer 7 ounze Beluga kaviaar (voor slechts $400) en een simpele Dior-sporttas voor $1.365 te koop. Wie dan moed heeft verzameld om er toch op uit te gaan, kan altijd uit eten gaan bij een van de restaurants die de site aanbeveelt.
(www.eluxury.com)

NRC Webpagina's
20 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad