U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Macedonië maakt zich op voor aanval
Het Macedonische leger maakt zich op voor een grote aanval op de Albanese rebellen in de bergen rondom de stad Tetovo, in het noordwesten van het land. De internationale ongerustheid over de gevechten in Macedonië neemt snel toe.

B en W van Enschede overleeft raadsdebat
Het college van B en W van Enschede heeft het raadsdebat over de vuurwerkramp overleefd. Alleen milieuwethouder E. Koopmans trad terug.

Winst Philips onder druk door chips en tv's
Elektronicaconcern Philips heeft vanmorgen gewaarschuwd dat de winst in de eerste drie maanden van dit jaar zal tegenvallen. Philips voorziet in het eerste kwartaal van dit jaar tegenvallers op het gebied van halfgeleiders (chips), consumentenelektronica en beeldschermen (componenten).

NS gaat bijna al zijn grond verkopen
De Nederlandse Spoorwegen (NS) verkopen bijna negentig procent van hun grond. Die verkoop kan de NS enige honderden miljoenen guldens opleveren. De waarde van de grond hangt onder meer af van eventuele wijzigingen in gemeentelijke bestemmingsplannen.

Benschop vindt idee Fischer absurd
De oproep van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, tot een discussie over het einddoel van de Europese integratie was "een absurde vraag". Staatssecretaris Dick Benschop (Europese Zaken) reageerde gisteren in Brussel voor het eerst met deze scherpe kritiek op een rede die Fischer vorig jaar mei hield.

Kamer kritisch over DNA-brief Korthals
Minister Korthals (Justitie) ontkent dat het Nederlands Forensisch Instituut onrechtmatig DNA-onderzoek in strafzaken verricht. Dit schrijft hij in de Kamer naar aanleiding van uitspraken van ambtenaren van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in het magazine M van deze krant. GroenLinks, PvdA en D66, die om opheldering vroegen, nemen geen genoegen met de brief.

Californië uur zonder stroom
In de Amerikaanse staat Californië was gisteren her en der de stroom een uur lang uitgeschakeld wegens een ernstig tekort aan elektriciteit. De Amerikaanse minister van Energie, Spencer Abraham, zei in Washington dat de VS het "ernstigste energietekort" beleven sinds de jaren zeventig.

120 NS'ers leggen het werk neer
Het rijdend NS-personeel in Zutphen heeft vanmiddag het werk neergelegd. Zo'n 120 conducteurs en machinisten van het Zutphens Personeels Collectief (ZPC) hadden zich om twee uur bij de rechtbank in Zutphen gemeld, waar een kort geding tegen het ZPC begon. Het kort geding was aangespannen door de Consumentenbond, reizigersvereniging Rover en de ANWB.

'Miljarden extra voor natuur nodig'
Er is tot 2010 bijna 30 miljard gulden nodig voor de natuur in Nederland. Dat stelt een aantal organisaties die een plan voor een 'nationaal natuuroffensief' hebben gemaakt.

Noodkreet van EU over visserij
Het Europese visserijbeleid moet radicaal worden hervormd, omdat met de huidige instrumenten geen duurzame visserij mogelijk is. Dit is een van de belangrijkste voorstellen die de Europese Commissie vandaag in een 'Groenboek' heeft gepresenteerd.

PSV straft supporters
Voetbalclub PSV heeft de eerste stadionverboden opgelegd aan supporters die vorige week in Eindhoven het Europese bekerduel tegen Kaiserslautern ernstig verstoorden.

Wisselvallig
Morgen veel bewolking met in het midden en zuiden enige regen. Maxima tussen 3 en 6 graden. Matige tot krachtige oost- tot zuidoostenwind. Vooruitzichten tot en met zondag: Aanhoudend wisselvallig. Middagtemperaturen rond 8 graden, vanaf zondag opnieuw kouder.


NRC Webpagina's
20 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad